SPORTURI  »  TENIS  »  CORONAVIRUS

Soluția pentru tenis: deocamdată turnee naționale! Care e prima competiție pregătită

Dominic Thiem în acțiune FOTO Guliver/GettyImages
Dominic Thiem în acțiune FOTO Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat luni, 11 mai 2020 16:57

Federaţia cehă a anunţat organizarea unui turneu la Praga, în perioada 26-28 mai, cu participarea celor mai buni jucători şi jucătoare din țară

Cele două circuite profesioniste sunt suspendate până pe 13 iulie, însă e greu de crezut că acțiunea la nivel internațional va putea relua în vară. De aceea, federațiile care dispun de mijloace financiare și de mai mulți jucători de top au început să anunțe turnee naționale. 

Este și cazul Cehiei, care pentru a-și ține jucătorii și jucătoarele în formă organizează o competiție la Praga între 26 și 28 mai. 

Printre ei se numără Karolina Pliskova, 3 WTA, și Petra Kvitova, 12 WTA. „Este prima competiție pregătită de federatia cehă pentru jucători în această perioadă în care nu pot călători din cauza pandemiei", a spus purtătorul de cuvânt al acestui turneu, Karel Tejkal. 

„Sunt nerăbdătoare să disput un turneu!"

Fetele vor evolua pe hard, iar băieții pe zgură. „Sunt nerăbdătoare să disput un turneu după o pauză atât de lungă", a spus Petra Kvitova. Karolina Pliskova şi sora sa geamănă Kristyna, 69 WTA, vor fi prezente la start "dacă vor fi într-o stare bună de sănătate.  Karolina Muchova, 26 WTA, şi Barbora Strycova, 31 WTA, sunt și ele pe lista de participare. Este primul turneu de pe teritoriul Cehiei, iar în luna iunie starurile tenisului ceh vor participa la o serie de patru competiții de caritate. 

Prima țară în care s-a jucat tenis din martie încoace a fost Germania, a urmat SUA, iar acum și Austria a anunțat un turneu peste două săptămâni și jumătate, Generali Pro Series, la care vor evolua 16 jucători, printre care Thiem, Novak, Ofner și Melzer și 8 jucătoare. La fel ca în Germania și SUA nu vor fi prezenți spectatori și nici copii de mingi. Premiile totale sunt în jur de 150.000 de euro. 

Proiectul lui Mouratoglou

Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a inițiat o competiție numită  „Ultimate Tennis Showdown”, care trebuia să debuteze pe 16 mai, dar care a fost reprogramată pentru 13 iunie și la care ar trebui să participe jucători din mai multe țări europene. Întrecerea se va desfășura cu porțile închise la academia lui Mouratoglou de lângă Nisa cu participarea  lui Lucas Pouille, Dustin Brown, David Goffin, Fabio Fognini, Benoît Paire și Alexei Popyrin.

Citește mai multe știri din tenis:

Fondul de ajutorare pentru jucătorii de tenis, mai multe discuții decât acțiuni

EXCLUSIV Raluca Olaru descrie ultimele luni fără tenis » Cum a parcurs complicatul drum al izolării: de la senzația de vacanță la nevoia de ordine

Playtech: BOMBĂ! Adevărul despre divorțul dintre Alexandra Dinu și Adrian Mutu. De ce s-au despărțit, de fapt


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează