SPORTURI  »  TENIS  »  BRD BUCHAREST OPEN

Sorana Cîrstea a debutat cu victorie la București » Ce se întâmplă cu parteneriatul cu Academia lui Kim Clijsters

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 17 iulie 2018 20:25

Sorana Cîrstea, 57 WTA, a făcut trecerea de la iarbă la zgură cu succes, ea reușind azi să câștige meciul din primul tur de la BRD Bucharest Open cu Cagla Buyukakcay, 195 WTA, scor 6-3, 6-3.

Una dintre problemele jucătorilor de tenis este schimbarea suprafeței. Turneul de la București vine imediat după cel de la Wimbledon, iar zgura după iarbă. Sorana Cîrstea a reușit să facă această trecere lină și s-a impus în fața turcoaicei Cagla Buyukakcay cu 6-3, 6-3 într-o oră și 18 minute.

"Mă bucur pentru victorie și pentru că tranziția de pe o suprafață pe alta e dificilă. Am făcut un joc agresiv, că numărul punctelor câștigătoare a fost mai mare decât cel al greșelilor. Mereu e special să joci acasă pentru că o faci în fața familiei, a prietenilor", a spus românca în vârstă de 28 de ani.

Meciul dintre Cagla și Sorana s-a jucat pe o căldură infernală. "Sunt destul de norocoasă pentru că pe mine nu mă afectează dacă e prea cald, dar jocul se schimbă, simți că mingile zboară mai mult", a spus ea.

În această săptămână, Sorana nu este însoțită de niciun antrenor de la Academia lui Kim Clijsters. "Sunt toți în vacanță, discuțiile cu ei au început cu trei săptămâni înainte de Wimbledon, așa că aici mă sfătuiesc cu Andrei Cociașu, cu care lucrez de doi ani", a concluzionat Sorana. Ea o va întâlni în turul următor pe Marina Zanevska din Belgia, ocupantă a locului 166. 

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează