SPORTURI  »  TENIS  »  INDIAN WELLS

Sorana Cîrstea a obţinut abia a doua victorie în 2010 la Indian Wells » Descătuşare

Sorana Cirstea, Cirstea, WTA
Sorana Cirstea, Cirstea, WTA

Articol de - Publicat vineri, 12 martie 2010 00:00

Sorana Cîrstea a trecut în turul secund la Indian Wells, cîştigînd abia al doilea meci oficial al actualului sezon

Poate că acesta e momentul dezgheţului pentru Sorana, care nu a avut cel mai fericit început de an. Miercuri noapte, jucătoarea română cu cel mai bun clasament în acest moment, locul 40 WTA, a cîştigat în primul tur al puternicului turneu de la Indian Wells. 6-7 (1), 6-3, 6-4 în faţa estoniencei Kaia Kanepi (92 WTA), după ce aceasta avusese 2-0 în setul secund. Cîrstea a reuşit însă atunci imediat rebreak-ul şi, o dată cu el, a recăpătat o doză bună de încredere, care, probabil, i-a lipsit în celelalte concursuri disputate de la debutul sezonului. Următoarea adversară pentru Sorana este chinezoaica Jie Zheng, favorită numărul 18.

Aceasta este doar a doua izbîndă oficială pentru româncă în 2010, după cea izbutită în runda inaugurală de la Australian Open în faţa Oliviei Rogowska. În celelalte cinci concursuri, ea a pierdut în turul întîi, deşi sezonul pornise cu o victorie valoroasă, obţinută contra Samanthei Stosur, dar în Cupa Hopman, competiţie demonstrativă.

Sorana a început însă anul revenind după o accidentare la fascia plantară a piciorului drept, care a şi dat semne de recidivă în luna februarie. Nici în 2009 ea nu a început grozav, pierzînd primele 6 meciuri, dar a supercompensat cu sfertul de finală de la Roland Garros, performanţa de vîrf a carierei de pînă acum.

Gallovits şi Olaru out
Raluca Olaru şi Edina Gallovits au părăsit turneul de la Indian Wells încă din primul tur. Raluca a fost învinsă de Polona Hercog (Slo) cu scorul de 7-5, 6-4, iar Edina a cedat în faţa thailandezei Tamarine Tanasugarn cu 2-6, 3-6. Recompensa pentru atingerea primului tur este de 5 puncte WTA şi 7.050 de dolari. La dublu, Monica Niculescu şi Michaela Krajicek (Ola) au fost învinse de perechea americano-chineză Bethanie Mattek-Sands /Zi Yan cu scorul de 7-6 (2), 6-2.

PREMIILE LAUREUS
Bolt l-a învins pe Federer
Atletul jamaican Usain Bolt, triplu medaliat cu aur la CM şi dublu recordman mondial, a cîştigat premiul de cel mai bun sportiv al anului 2009, în dauna lui Roger Federer, a lui Alberto Contador, a lui Lionel Messi şi a lui Valentino Rossi. La categoria cea mai bună sportivă, Serena Williams le-a învins pe Shelly Ann Fraser, Federica Pellegrini, Sanya Richards, Lyndsey Vonn şi Britta Steffen. La ceremonia desfăşurată miercuri seară la Abu Dhabi a participat şi Nadia Comăneci, membră fondatoare a Academiei Laureus. Fosta gimnastă a înmînat un premiu alături de fosta jucătoare de tenis spaniolă Arantxa Sanchez-Vicario.

Cel mai bun sportiv al anului: Usain Bolt
Cea mai bună sportivă a anului: Serena Williams
Revenirea anului: Kim Clijsters
Performanţa anului: Jenson Button
Cea mai bună echipă a anului: Brawn GP
Cel mai bun sportiv cu disabilităţi: Natalie du Toit

SCHI ALPIN
Adio cu stil
Ieri, schiorul din Lichtenstein Marco Buechel (foto) şi-a făcut într-un mod original retragerea oficială din activitate: a parcurs lejer traseul de Super-G de pe pista Kandahar din Garmisch, purtînd costum, pantaloni scurţi şi cravată. În vîrstă de 38 de ani, dintre care aproape două decenii au fost de carieră, sportivul a dorit să marcheze ultima sa participare într-o cursă de Cupă Mondială, tocmai acolo unde repurtase prima victorie, în 2003. "Am schiat toată viaţa şi acum, dintr-o dată, totul s-a terminat. Este însă decizia corectă", a spus Buechel, vicecampion mondial la Super-G în 1999.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
 •  12 Martie 2010, 17:11

Cu permisiunea dumneavoastrsa datimi voie sa pun la indoiala sobrietatea acestei "ACADEMII LAUREUS" In ciuda faptului ca dintre membrii fondatori face parte si N.Comaneci,sportiva cu un comportament model, prin premiul acordat anul acesta lui S.Williams aceasta academie LAUREUS s-a descalificat complet.Daca poate fi considerata sportiva anului o individa cu comportament PRIMITIV pe terenurile de tenis atunci notiunea de sportivitate nu exista.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează