SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Sorana Cîrstea este pe val

Articol de - Publicat duminica, 03 februarie 2008 00:00

Sorana Cîrstea este mîndră de performanţele pe care le-a obţinut în Cupa Fed alături de echipa României

Mult sclipici pe rachetă la început de an pentru Sorana Cîrstea. Clasată pe locul 112 în ierarhia mondială, ea a fost prezentă pentru prima oară pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem. În vîrstă de 17 ani, românca a întîlnit-o la Australian Open pe Ana Ivanovici, care avea să ajungă în finală. Peste două săptămîni a dat din nou peste Serbia reprezentată de aceeaşi Ana Ivanovici, dar şi de Jelena Jankovici. Sorţii competiţiei i-au aruncat-o în cale pe Jelena Jankovici, numărul patru mondial. Cu multă agresivitate, Sorana a reuşit să-i ia meciul Jelenei în trei seturi, 6-3, 3-6, 6-4.


O altă premieră pentru ea în 2008: a reuşit să învingă o jucătoare din primele zece ale lumii. "Trebuia să vină şi momentul acesta!. Am luptat mult pentru că se ştie că Jankovici nu-ţi dă nici o minge gratis", a spus Sorana. Meciul de dublu a adus-o pe Cîrstea din nou faţă în faţă cu Jelena Jankovici, dar şi cu Ana Ivanovici. Românca nu mai era singură, ci alături de Monica Niculescu. Au avut două şanse de a încheia partida în favoarea lor, dar nu le-au concretizat şi Serbia a cîştigat întînirea cu 2-1, calificîndu-se în următoarea fază. "Întîlnirea de vineri a fost foarte grea, dar şi frumoasă. La dublu am fost peste ele, dar unele ezitări ne-au costat", a punctat Cîrstea.

Chiar dacă au învins Polonia, joi, România n-a avansat. Azi,Sorana se va întoarce în România încheind o săptămînă în care a adunat victorii la jucătoare din primele cincizeci. Planurile ei cuprind în viitorul apropiat două turnee, la Acapulco şi Bogota, dar şi dorinţa de urca în clasament, pînă la sfîrşitul anului, în Top 30.

Lămuriri
Sorana a explicat ce s-a întîmplat la meciul de dublu, cînd preşedintele FRT, Ilie Năstase, a avut o altercaţie cu arbitrul de scaun. "La un retur al meu în meciul de dublu, mingea a lovit-o în piept pe Jankovici şi apoi s-a dus în out. Sîrboaica n-a recunoscut, deşi toată lumea văzuse şi decizia a fost luată în favoarea lor", a spus Sorana. Membrii delegaţiei României s-au agitat mai mult după această întîmplare, dar n-a fost vorba de violenţe fizice. Ea a adăugăt că aceea n-a fost singura decizie împotriva României.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
 •  03 Februarie 2008, 12:29

sorana va ajunge o mare campioana, acum doar gusta din dulceleperformantei

Vezi toate comentariile (1)
Comentează