SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO „Poimâine revin la luptă” » Sorana Cîrstea transmite un mesaj clar înainte de „optimea” cu Swiatek

Sorana Cîrstea / Sursă foto: Guliver/Getty Images +18   FOTO
Sorana Cîrstea / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 ianuarie 2022 17:33 / Actualizat sambata, 22 ianuarie 2022 18:01

Sorana Cîrstea (31 de ani, 38 WTA) e pregătită pentru duelul de cinci stele cu poloneza Iga Swiatek (20 de ani, locul 9 WTA). Cele două vor fi față în față luni, miza fiind un loc în sferturile de finală de la Australian Open.

„Am destulă experiență încât să fiu cu picioarele pe pământ. Mă bucur de victorie, dar mâine revin la antrenament, care, probabil, va fi unul de o oră și jumătate. Poimâine voi fi din nou la luptă!

Nu țin cont foarte mult de statistici. Nu mă definește un rezultat sau un loc în clasament. Încerc de fiecare dată, indiferent unde aș fi, să-mi văd de treabă și să-mi fac jocul”, a declarat Sorana Cîrstea, conform Eurosport

Va fi un duel în premieră pentru Sorana Cîrstea, care nu a mai înfruntat-o niciodată pe poloneză. Swiatek nu a trecut până acum de faza optimilor la Australian Open, însă are în palmares un turneu de Mare Șlem, Roland Garros 2020.

5e cota oferită de casele de pariuri pentru un triumf al Soranei Cîrstea în fața polonezei Swiatek

Simona Halep la Australian Open 2022. Toate știrile importante despre Halep la Antipozi
AUSTRALIAN OPEN 2022
Simona Halep la Australian Open 2022. Toate știrile importante despre Halep la Antipozi

Urcare importantă în clasamentul WTA pentru Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea a urcat pe locul 31 în clasamentul WTA LIVE după victoria din turul 3 al Australian Open, 6-3, 2-6, 6-2 cu Anastasia Pavlyuchenkova.

Sorana Cîrstea a început turneul de la Melbourne pe poziția 38 în clasamentul WTA. Odată cu calificarea în turul 3, ea își apărase punctele câștigate în 2021, când a fost eliminată de Marketa Vondrousova în aceeași fază a competiției.

+14 FOTO

Astfel, Sorana punctează serios în clasamentul WTA prin victoria de astăzi. Ea primește 110 puncte în clasamentul WTA, cu care ajunge pe locul 31 în ierarhia LIVE, cu un total de 1.612 puncte.

O eventuală calificare în faza sferturilor i-ar aduce Soranei alte 190 de puncte, cu care ar ajunge pe locul 28 WTA, peste Camila Giorgi, Veronika Kudermetova și Jil Teichmann!

VIDEO Sorana Cîrstea, declarații după calificarea în turul III la Australian Open

Citește și alte știri despre Sorana Cîrstea:

Sorana Cîrstea s-a adresat spectatorilor după calificarea în optimile Australian Open: „Vă mulțumesc că ați rămas până la ora asta!”

Urcare importantă în clasamentul WTA pentru Sorana Cîrstea după calificarea în optimile Australian Open

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
c23665
c23665  •  22 Ianuarie 2022, 20:16

Ar fi bine să ne bucuram mai mult de prezența Soranei in turneu. Spre deosebire de Simona, este frumoasă, stie tenis și ***!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

romeverest
romeverest  •  22 Ianuarie 2022, 19:12

Un rezultat frumos al Soranei dar, din pacate, Swiatek o va spulbera in meciul urmator !!

compay
compay  •  22 Ianuarie 2022, 19:07

Ce m-aș bucura să avem două românce în sferturi!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează