SPORTURI  »  TENIS  »  TÎRGOVIŞTE

Sorana Cîrstea impresionată de atmosfera de la Tîrgovişte: "Aş vrea să joc şi eu acasă"

Articol de - Publicat sambata, 01 decembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 30 noiembrie 2012 20:27

Sorana Cîrstea se declară impresionată de atmosfera creată la meciurile echipei de baschet feminin CSM Tîrgovişte şi spune că i-ar plăcea şi ei să evolueze în România


Sorana Cirstea le-a ţinut pumnii şi le-a purtat noroc fetelor de la CSM Tîrgovişte care au învins miercuri seara în Euroligă echipa franceză Arras Pays D'Artois cu 72-64.

- Sorana, chiar atît de mult te-a impresionat atmosfera de la Tîrgovişte?
- Enorm! Tenisul e privit ca un sport nobil, iar oameni vin în multe rînduri la tenis ca la teatru, să zicem. Mi-aş dori şi eu o atmosferă cum a fost miercuri seara, dacă s-ar putea. Dar în tenis nu se poate (rîde). Este incredibil să simţi încurajările a cîteva mii de oameni care realizează că în felul acesta te pot purta spre victorie, scandîndu-ţi numele minute in şir numele. Uite, de asta mi-ar plăcea şi mie să joc acasă, la noi.

- Te-a mai impresionat ceva?
- Da. Mi-a plăcut mult, chiar am urmărit în mod special, comunicarea dintre fete, în teren, şi cea dintre ele si antrenori la time-out-uri. Eu vin dintr-un sport individual unde tu decizi, tu eşti stăpîn pe situaţie şi tu iţi asumi în general toate riscurile.

- Ai practicat vreun alt sport în afară de tenis?
- Da, am practicat cînd eram mai mică timp de 5 ani arte marţiale! Am mai jucat handbal în şcoală şi am făcut şi ceva atletism. Dar m-a atras pînă la urmă foarte mult tenisul.

- Cît mai rămîi în România?
- Mă antrenez în ţară pînă pe 23 decembrie, cînd plec la Auckland la primul turneu al anului, care începe, de fapt, pe 31 decembrie. Dar o să le ţin de la distanţă pumnii fetelor de la CSM!

Demonstratie pentru copii
Sîmbăta viitoare, pe 8 decembrie, la baza "Pescariu Sports" din Bucureşti, Sorana şi Horia Tecău vor face o demonstraţie de tenis pentru copii între 5 şi 12 ani. Vor juca impreună cu copiii, apoi vor acorda autografe. Plus alte surprize.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
soranacirsteafans
soranacirsteafans  •  02 Decembrie 2012, 00:18
Postat de durul pe 01 Decembrie 2012, 20:30

pacat ca plecase "cap la cap" cu daneza wozniacky acum doi ani .de la acel "sfert" de Grand Slem ,drumurile din clasamentul mondial feminin s-au despartit !dar cine stie ,niciodata nu e prea tarziu

Pentru Sori a fost foarte dificil sa revina dupa accidentare de la finele anului 2009. In acea iarna i-a fost destul de greu sa se pregateasca si datorita faptului ca a stat 3 saptamani cu piciorul imobilizat ...iar presiunea era enorma dupa performantele din sezonul trecut. Important in acest moment este ca loveste bine mingea iar cu o mai buna pregatire fizica si un joc de picioare mai performant o vad in primele 15 jucatoare ale lumii.

durul
durul  •  01 Decembrie 2012, 20:30

pacat ca plecase "cap la cap" cu daneza wozniacky acum doi ani .de la acel "sfert" de Grand Slem ,drumurile din clasamentul mondial feminin s-au despartit !dar cine stie ,niciodata nu e prea tarziu

red77
red77  •  01 Decembrie 2012, 07:46
Postat de cordos_eu pe 01 Decembrie 2012, 04:13

mult succes, Sorana! esti o frumoasa, sper ca la anul sa-ti indeplinesti obiectivul de locul 10 mondial. daca nu in cel mult 2 ani.

are talent suficient ! din pacate este f labila psihic si are multe momente cand este total bezmetica pe teren ! are lacune mari din punct de vedere tactic , dar asta poate fi si din cauza antrenorului si se poate remedia. ca talent este de primele 15 clar mai ales ca are si un serviciu suficient de puternic

Vezi toate comentariile (4)
Comentează