SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

SORANA CÎRSTEA - MARIA SHARAPOVA // FOTO România e OUT de la US Open! Sorana Cîrstea, la un pas să trimită meciul în decisiv, dar Sharapova a rezistat eroic

FOTO: REUTERS +6   FOTO
FOTO: REUTERS

Articol de GSP - Publicat vineri, 31 august 2018 08:24

Sorana Cîrstea (51 WTA) a fost eliminată vineri dimineața în turul secund al turneului de la US Open. Jucătoarea noastră a pierdut superduelul cu Maria Sharapova (22 WTA), rusoaica impunându-se în minimum de seturi, 6-2, 7-5, după o oră și 53 de minute de joc.

Sharapova a fost dominantă în primul set. Rusoaica a fost imbatabilă pe propriul serviciu și a ieșit cu brio din momentele de criză, salvând nu mai puțin de 5 mingi de break avute de Sorana în primele 3 game-uri ale partidei.

Jucătoarea noastră nu a fost la fel de solidă pe propriul serviciu, pe care și l-a pierdut de 2 ori, iar Sharapova și-a adjudecat setul cu 6-2.

Setul secund a adus o schimbare în jocul Soranei Cîrstea, care și-a îmbunătățit procentajul de pe propriul serviciu. Românca a debutat cu break și a fost sclipitoare preț de câteva zeci de minute. A salvat în fiecare game mingi de break pe propriul serviciu și a condus cu 4-2. Sorana a servit pentru a închide setul la 5-4, dar rusoiaca a reușit o revenire solidă, câștigând următoarele trei game-uri și impunându-se cu 7-5.

În turul III, rusoaica se va duela cu Jelena Ostapenko (10 WTA).

După înfrângerea Soranei Cîrstea, România a rămas fără nicio reprezentantă pe tabloul feminin de la US Open. Simona Halep, Irina Begu, Ana Bogdan și Monica Niculescu au fost eliminate, în timp ce Mihaela Buzărnescu, nerefăcută după accidentarea la gleznă, s-a retras. 

Vezi și: Veste excelentă pentru Simona Halep: Caroline Wozniacki, principala urmăritoare din clasament, a fost eliminată în turul II la US Open!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
merace
merace  •  02 Septembrie 2018, 23:02

Romania inca mai are o jucatoare in turneu la US Open 2018! Raluca Olaru, la dublu mixt, in pereche cu croatul Franko Skugor, a ajuns in sferturi!

maxp
maxp  •  31 August 2018, 19:51

In afara de returul agresiv pe fondul unui circuit feminin ce nu exceleaza la serviciu, nu mi se pare ca a mai ramas mare lucru de Sharapova. Din pacate la cum a servit Sorana pe final de meci, nu prea avea cum sa inchida acel set 2, efectiv majoritatea punctelor le-a facut Sharapova lejer pe retur. Asta cand n-au fost chiar duble.

10155633308976552
Cornel Perju  •  31 August 2018, 17:13

"Sharapova imbatabila pe propriu serviciu". Ce gluma. In primele 2 game-uri, Sharapova a facut nu mai putin de 6 duble greseli. A jucat atat de prost acele game-uri incat cred ca si o jucatoare de pe locul 600 le-ar fi castigat. Nu si Sorana. De nu mia stu cate ori cand avea break point, in loc sa incerce sa tina mintea in joc Sorana returna foarte tare si trimitea mingea afara. Daca ar fi reusit sa castige macar unul din acele game-uri soarta partidei ar fi putut fi alta. De nenumarare ori putea sa castige puncta trimitand lung de linie dar ea dadea mereu afara

Vezi toate comentariile (6)
Comentează