SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Sorana Cîrstea, despre noua sa abordare: „Acum simt că am un plan B”

Sorana Cîrstea în acțiune la Miami Foto Imago
Sorana Cîrstea în acțiune la Miami Foto Imago

Articol de - Publicat joi, 30 martie 2023 18:13 / Actualizat joi, 30 martie 2023 18:24

Sorana Cîrstea reflectează asupra schimbărilor pozitive apărute în evoluția ei în ultimele săptămâni, spunând că este o jucătoare mai completă acum.

Toată lumea o urmărește acum cu alți ochi, mirați și admirativi, pe românca în vârstă de 32 de ani, după ce a atins întâi „sferturile” la Indian Wells, apoi semifinalele la Miami și poate merge mai departe pe tabloul turneului WTA 1000 din Florida. Ce o entuziasmează însă pe ea traversând aceste săptămâni spectaculoase?

Sorana Cîrstea: „Sunt împăcată, văd că lucrurile funcționează”

Sunt extaziată mai mult pentru munca pe care am depus-o în ultima vreme, am muncit foarte, foarte dur începând din octombrie trecut, de când am început colaborarea cu Thomas Johansson”, a explicat ea pentru Tennis Channel, într-o discuție cu Prakash Amritraj. 

„A fost multă muncă pe teren și în afara lui, apoi au venit câteva luni, în Australia și Orientul Mijlociu, în care rezultatele nu prea au venit”, a recunoscut Sorana zâmbind, ”așa că începi să ai unele dubii. Acum sunt împăcată însă, văd că lucrurile pe care le-am antrenat funcționează, mi-am găsit jocul și sunt foarte fericită cu aceste rezultate.

„Ne face mândri!” » Fotbaliștii echipei din Liga 1 au venit la antrenament cu un mesaj pentru Sorana Cîrstea: „Ce reușește este de apreciat”
REVERENȚĂ
„Ne face mândri!” » Fotbaliștii echipei din Liga 1 au venit la antrenament cu un mesaj pentru Sorana Cîrstea: „Ce reușește este de apreciat”

Este evident că în această perioadă lucrurile se leagă frumos pentru Cîrstea, joc, atitudine, rezistență fizică, răbdare. „Cred că am avut mereu jocul, sunt o jucătoare agresivă, tot timpul am fost periculoasă, dar eram inconstantă, iar în fața jucătoarelor de top nu îți poți permite așa ceva”, observă Sorana. 

„Trebuie să fii solid de la început până la sfârșit, nu poți avea nici măcar un game mai slab pentru că acolo se poate decide meciul. Cu siguranță, mi-am găsit liniștea, rezultatele îmi dau încredere, sunt mai puțin vocală pe teren, dar în același timp lupt în continuare cât pot de mult”, a detaliat ea în același interviu.

Am crezut de la începutul meciului în jocul meu, întotdeauna trebuie să crezi că poți învinge, altfel nu are rost să intri pe teren. Iar la final am fost un pic ușurată pentru că așteptam de ceva vreme asemenea rezultate și în final vin.

- Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea: „Aveam planul de joc A și asta era tot”

O dată în plus a scos în evidență rolul antrenorului, Thomas Johansson, campion de Mare Șlem, fost număr 7 mondial, care i-a arătat că jocul ei trebuie să se îmbogățească, păstrându-și însă caracteristica principală, agresivitatea.

M-a învățat să fiu atentă la poziția în teren a adversarei, la poziția mea, să încerc să am o selecție mai bună a loviturilor, să încerc, pe acest joc agresiv, să vin cu un slice când și când, cu o minge mai înaltă, să am mai multă varietate, ca să fiu o jucătoare mai completă. Cum spuneam, am fost mereu periculoasă, dar aveam planul de joc A și asta era tot. Acum simt că am un plan B în cazul în care A nu merge, așa că multe lucruri îmbunătățite”, a descris Sorana punct cu punct schimbările operate în aceste ultime luni.

Sorana Cîrstea când a ajuns la Miami: „Nu-mi plac condițiile de aici!”

Interesant este că semifinalista de la Miami nu s-a simțit imediat bine în condițiile meteo și cu suprafața de la Hard Rock Center. „E amuzant, dar venind aici după Indian Wells, unde am jucat bine, i-am spus lui Thomas: Nu-mi plac condițiile de aici! E umed, terenurile sunt rapide, dar mingile grele, nu-mi găsesc deloc jocul”, a povestit ea râzând. ”Iar el mi-a răspuns: Hai să încercăm, să mergem meci cu meci, iar acum totul curge foarte bine. Uneori suntem emoționali, de aceea e bine când vine antrenorul și dă un pic de logică lucrurilor”, a conchis Sorana.

Citește și alte știri din tenis

Sabalenka și-a găsit scuze pentru eșecul cu Sorana Cîrstea: „Mingile săreau prea mult” » A venit și replica româncei
WTA MIAMI
Sabalenka și-a găsit scuze pentru eșecul cu Sorana Cîrstea: „Mingile săreau prea mult” » A venit și replica româncei
Sorana Cîrstea, urcare de 33 de locuri în clasamentul WTA! Câte puncte și câți bani a primit după calificarea în semifinalele de la Miami
WTA MIAMI
Sorana Cîrstea, urcare de 33 de locuri în clasamentul WTA! Câte puncte și câți bani a primit după calificarea în semifinalele de la Miami

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează