SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PORTOROZ

Sorana Cîrstea s-a calificat în „optimi” la turneul de la Portoroz

Sorana Cîrstea
Foto: Imago
Sorana Cîrstea Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 14 septembrie 2021 10:05 / Actualizat marti, 14 septembrie 2021 10:41

Sorana Cîrstea (40 WTA) s-a calificat în „optimile” turneului WTA 250 de la Portoroz (Slovenia) după victoria în fața lui Heather Watson (59 WTA), scor 6-1, 6-3.

A 4-a favorită în Slovenia, Cârstea s-a impus clar în fața britanicei în minimum de seturi. Meciul a început perfect pentru sportiva noastră: break încă din primul game. Apoi, Watson a replicat la rândul ei, obținând și ea game-ul pe serviciul Soranei.

A fost singurul moment din primul set când Cîrstea a avut dificultăți. A continuat perfect și s-a impus cu 6-1. 

Și în setul al 2, Sorana s-a distanțat rapid la 3-0 pe tabelă. Heather Watson a încercat să revină, dar jocul tenismenei noastre a fost în continuare solid. 6-3 în setul 2 și Sorana merge mai departe la Portoroz.

În turul următor, românca o va întâni pe învingătoarea dintre Tereza Martincova din Cehia (locul 61 WTA) și Karolina Kucova din Slovacia (locul 119 WTA).

A trecut peste eșecul de la US Open

A fost primul meci al Soranei după dezamăgirea de la US Open, unde a fost eliminată în turul 2 de Shelby Rogers, scor 5-7, 2-6.

La finalul acelei partide, Sorana declara că este cea mai slabă prestție a ei din acest an.

„Am făcut un meci foarte prost, probabil cel mai prost al anului. Nu cred că are sens să intru foarte mult în detalii, a fost un joc foarte slab din partea mea, dreapta nu a găsit terenul. Adversara a fost solidă, a jucat ce trebuia, dar totul a depins de mine, am jucat extrem de slab.

 Am început bine, probabil în momentul în care mi s-a făcut primul break ar fi trebuit să reușesc să-mi țin serviciul. Nu a mers nimic, nici jocul din spate, nici cel din față, nici retur, nici serviciu. Rezultatul spune suficient. 

Îmi asum înfrângerea, sunt dezamăgită, acest meci a venit într-un moment nepotrivit, dar asta este. Nu pot decât să merg înainte. Nu știu ce urmează, programul este încurcat din punct de vedere al pandemiei, turnee care nu sunt încă sigure. 

Nu știu exact ce urmează, va trebui să mă uit pe calendar, să văd care este cea mai bună opțiune pentru ultima lună de turnee a anului”, spunea Sorana la finalul partidei.

Citește alte știri din tenis:

Răducanu, Halep și Andreescu, campioane cu ascensiuni diferite » Cum au ajuns în vârful tenisului: doar canadianca și britanica au avut sprijinul federației

Turneul Campioanelor și-a schimbat locația » Simona Halep ratează prezența după 7 ani

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
cuviosul_pafnutie
cuviosul_pafnutie  •  14 Septembrie 2021, 16:10

Dar in poza asta pare a fi Anghelike Kerber!!!

2599625293432770
Sorin Mihai Agristean  •  14 Septembrie 2021, 12:31

felicitari sorana!

347655969058390
Ion Popescu  •  14 Septembrie 2021, 10:52

In sfarsit GSP si-a adus aminte sa scrie si despre sportivii romani. Dar omite sa scrie ca tot la Portoroz participa si Cristian iar la Luxemburg - Mitu. Succes la toate trei ! Mentionez ca pana saptamana trecuta Watson era nr. 1 in MB, fiind depasita acum de Emma. Un succes notabil pentru Cirstea.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează