SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI OPEN

Momentul în care s-a rupt totul pentru Sorana Cîrstea cu Kvitova: „A revenit la tenisul neinspirat și deficitar”

Sorana Cîrstea // foto: Guliver/gettyimages
Sorana Cîrstea // foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat sambata, 01 aprilie 2023 11:13 / Actualizat sambata, 01 aprilie 2023 11:53

Antrenorul de tenis Firicel Tomai, care a pregătit-o în trecut pe Simona Halep, spune că totul s-a rupt pentru Sorana Cîrstea în meciul cu Petra Kvitova atunci când românca a încetat să asculte de antrenorul Thomas Johansson și a făcut gesturi ironice în direcția acestuia.

Sorana Cîrstea a dominat o bună parte din primul set al semifinalei de la Miami, a condus cu 5-3 și a avut două mingi de set, dar le-a ratat pe ambele și a pierdut apoi 4 game-uri la rând, fără să-i mai pună probleme adversarei.

Vechea Sorana a scos capul. O reîncarnare
EDITORIAL
Vechea Sorana a scos capul. O reîncarnare

Firicel Tomai consideră că totul s-a rupt pentru Sorana în game-ul de serviciu de la 5-3, când a ratat două mingi de set. După primul punct decisiv salvat de Kvitova, la 40:15, Sorana s-a uitat lung către loja în care se afla antrenorul ei și i-a arătat acestuia degetul mare, gest interpretat de Tomai ca fiind ironic.

Firicel Tomai, despre duelul Petra Kvitova - Sorana Cîrstea: „Acel conflict i-a dăunat Soranei”

Momentul în care s-a rupt totul pentru Sorana Cîrstea cu Kvitova: „A revenit la tenisul neinspirat și deficitar”
Gestul interpretat de Firicel Tomai drept ironic

„La 5-3, 40:15, s-a întâmplat ceva ciudat. Sorana a intrat într-un mic conflict cu antrenorul, a făcut două gesturi ironice spre antrenor, lucru care i-a dăunat.

Sorana trebuie să accepte că la tenis există o echipă, antrenor și sportiv. Ei îi place să domine, să joace ce crede ea că este bine, dar tenisul se bazează și pe statistici, pe tactici pe care Sorana trebuie să le pună în practică. A făcut-o la ultimele turnee datorită antrenorului, până la acest meci a colaborat foarte bine cu antrenorul.

Dar în acel moment s-a întrerupt totul și a început să joace tenisul vechi, pe care îl juca până la aceste turnee. Aici a pierdut Sorana în toată cariera, îi cunosc pe toți antrenorii cu care a lucrat și majoritatea îi spuneau că ar trebui să joace un pic altfel, dar ea credea că trebuie să dea tot timpul repede în minge, lucru care nu se poate la acest nivel, pentru că fetele stau foarte bine fizic și mental.

Din acel moment a revenit la tenisul neinspirat și deficitar, motiv pentru care n-a mai avut șanse să revină. S-a jucat într-un singur sens. Dacă nu accepți lupta mentală și nu accepți să fii dominat în anumite momente, pierzi. Soranei îi place să fie tot timpul la conducere și lucrul ăsta nu se poate într-un meci de tenis”, a opinat Tomai la „DigiSport Matinal”.

Sorana ar fi trebuit să stea în TOP 10 jucătoare ale lumii mult timp. Are cea mai bună explozie din circuit, dar trebuie să existe o combinație între explozie, îndemnânare și liniștea mentală. 

- Firicel Tomai

Mai multe știri despre Sorana Cîrstea: 

Ce-și reproșează Sorana Cîrstea după eșecul cu Petra Kvitova » 3 game-uri cheie pe care le-ar fi abordat diferit

Reacție grotescă în timpul meciului Soranei Cîrstea » A fost amenințat cu excluderea din arenă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
laur_gr
laur_gr  •  01 Aprilie 2023, 15:19

Asa sunt majoritatea romanilor: daca cineva face numai lucruri bune si 1 lucru rau, ei vad lucrul rau si nu mai tin minte lucrurile bune. Asa si Sorana: cu sfaturile antrenorului a ajuns la 5:3, un sfat nu s-a potrivit si in loc sa gaseasca solutii pe teren, in loc sa isi dea seama ca Kvitova a schimbat ceva si ar trebui sa schimbe si ea la randul ei, ea s-a ofticat ca de ce sfatul primit a fost prost si dupa aia ne mai tinand cont de recomandarile primite a pierdut 6 game-uri la rand. Daca vrei sa fii campion trebuie sa iti asumi responsabilitatea si sa gasesti tu solutii in timpul meciului, nu sa te bazezi mura-n gura doar pe sfaturile antrenorului dinainte de joc. Adversarul va schimba ceva in timpul jocului, tu va trebui sa observi asta si sa schimbi si tu ceva in jocul tau. In afara de asta tu si antrenorul formati o echipa, el e de partea ta chiar daca nu a nimerit tactica la un meci, orice tensiune antrenor-jucator nu poate aduce niciun beneficiu tie ca jucator. Atentia unui campion este sa gaseasca solutii nu sa gaseasca scuze ca sa dea vina pe altul. Nu asta e mentalitatea unui campion si pana nu scapa de gandirea asta Sorana nu are ce cauta in clubul campionilor. Are joc foarte bun bun, dar gandirea ei uneori negativa e principalul ei dusman.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează