SPORTURI  »  TENIS  »  SPANIA - CEHIA 3-0

Spania a cîştigat pentru al doilea an consecutiv Cupa Davis!

Articol de - Publicat sambata, 05 decembrie 2009 00:00

Feliciano Lopez şi Fernando Verdasco au reuşit să păstreze pentru al doilea an consecutiv "Salatiera de Argint" în Spania, reuşind să asigure punctul victoriei în meciul de dublu contra Cehiei, scor 7-6(5) 7-5.

Aproape trei ore s-au luptat cei doi pentru a-şi asigura victoria în meciul contra cuplului format din Tomas Berdych şi Radek Stepanek. Primul set s-a decis la tie-break. Ibericii au avut 3 mingi de meci, la scorul de 6-3, dar cehii au revenit, cîştigînd patru mingi consecutive. Nu au putut însă să lovească decisiv şi au aruncat primul punct în braţele spaniolilor.

LOPEZ ŞI VERDASCO AU FOST DIN NOU EROI
Următorul set a curs în favoarea perechii Lopez/Verdasco, aceştia impunîndu-se cu 7-5. Oboseala i-a ajuns pe cehi în al treilea act, aceştia cedînd setul la doi. Astfel, după victoriile lui Rafael Nadal şi David Ferrer din prima zi, Spania devine prima echipă care îşi apără trofeul după 11 ani, cînd Suedia se impunea la Milano cu scorul de 4-1 în faţa Italiei. Lopez şi Verdasco au fost din nou decisivi pentru Spania, după ce în finala de anul trecut contra Argentinei au reuşit să cîştige toate cele trei puncte ale echipei.

» Echipa Cehiei a oferit un moment inedit la sfîrşitul partidei. Deşi au pierdut finala la un scor categoric, aceştia au făcut o horă şi s-au bucurat ca şi cum ar fi cîştigat trofeul.

» Juan Carlos Ferrero, sparring-partner pentru echipa Spaniei, a fost purtat pe braţe de Rafael Nadal şi colegii săi.

"A fost extraordinar astăzi, sînt foarte fericit că am reuşit să cîştigăm în faţa unui asemenea public. Să cîştigi de două ori la rînd Cupa Davis este un sentiment incredibil! Azi am avut parte de cel mai cald public din istoria competiţiei"
FELICIANO LOPEZ

"E o bucurie de nedescris. Sper ca şi la anul să reuşim să păstrăm trofeul"
FERNANDO VERDASCO

ZIUA I
Rafael Nadal - Tomas Berdych 7-5 6-0 6-2
David Ferrer - Radek Stepanek 1-6 2-6 6-4 6-4 8-6

ZIUA II
Feliciano Lopez/Fernando Verdasco - Tomas Berdych/Radek Stepanek 7-6(5) 7-5 6-2

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează