SPORTURI  »  TENIS  »  WTA CINCINNATI

Special GSP.RO » 3 argumente PRO şi 3 CONTRA pentru Simona Halep înaintea partidei cu Maria Şarapova!

Articol de - Publicat vineri, 15 august 2014 00:00 / Actualizat vineri, 15 august 2014 16:55

În această noapte, de la 02:00, Simona Halep şi Maria Şarapova se întîlnesc în al treilea episod al anului, în direct pe DolceSport şi liveTEXT pe GSP.RO. Ambele partide din 2014 au fost pline de suspans, decise în setul decisiv, dar rusoaica s-a impus de fiecare dată.

Poate însă acum Simona să-şi ia revanşa împotriva Mariei Şarapova? GSP.RO prefaţează marea bătălie din această noapte şi prezintă 3 argumente PRO şi alte 3 CONTRA pentru Simona Halep înaintea partidei cu Masha.

Românca este mai bine clasată în acest moment, dar tot Şarapova este favorită la pariuri. Totuşi, chiar şi în aceste condiţii, de ce poate Simona Halep s-o învingă pentru prima oară în carieră pe adversara din această noapte?

1. Serviciul Şarapovei nu a mers pînă acum!
Maria s-a impus în 3 seturi cu jucătoarea americană Madison Keys  în turul secund, iar azi-noapte a învins-o pe compatrioata sa Anastasia Pavlyuchenkova, scor 6-4, 7-6. Totuşi, Şarapova a scîrţîit pe propriul serviciu, iar aici este un punct unde Simona Halep poate profita. A avut aproximativ 40% mingi cîştigate cu serviciul al doilea, dar şi 7 duble greşeli.

2. Încrederea Simonei este la cote maxime!
Simona a ajuns pe locul 2 WTA, iar jocul său din ultima perioadă prezintă tot mai multă siguranţă. Acum nici nu mai trebuie să impresioneze în unele confruntări din primele tururi pentru că tot reuşeşte să se impună fără mari probleme. Un bun exemplu în acest sens este chiar victoria de aseară cu Lucie Safarova.

Simonei nu i-a mers foarte bine serviciul şi chiar a făcut multe greşeli neforţate în comparaţie cu rata normală, recunoscînd şi ea la finalul partidei. Chiar şi aşa, s-a impus tot în două seturi şi a dat dovadă de multă siguranţă în momentele cheie, ridicîndu-şi nivelul atît cît să se impună.

3. Surprinzător, Şarapova are un joc mai slab pe hard!
Nimeni nu se aştepta acum cîţiva ani ca Şarapova să fie atît de puternică pe zgură. Totuşi, în acest moment este chiar cea mai bună pe această suprafaţă, iar rezultatele ultimii doi ani o confirmă. A cîştigat la Madrid şi la Roland Garros, de fiecare dată după finale cu Simona Halep, dar şi la Stuttgart.

Dacă pe zgură nu are momente de panică, nici atunci cînd pierde primul set cum s-a întîmplat de multe ori la RG, inconstanţa de pe hard este mai accentuată, iar de o zi mai slabă poate profita Simona în această noapte, liveTEXT pe GSP.RO.

Evident însă că Şarapova are şi atuuri importante în confruntarea cu Simona din această noapte, acestea urmînd a fi prezentate în continuare.

1. Valoarea incontestabilă şi calităţile fantastice
Maria Şarapova este totodată una dintre cele mai bune jucătoare ale ultimului deceniu, iar cele 32 de titluri de pînă acum stau mărturie. Acum este doar pe 5 în clasamentul WTA, dar are chiar şanse mari s-o depăşească pe Halep, mai ales că nu are puncte de apărat pînă la finalul sezonului. Rusoaica dispune şi de un joc fantastic, iar într-o zi bună poate fi foarte greu de oprit.

Chiar dacă serviciul i-a scîrţîit în primele meciuri, loviturile din spatele terenului şi suprafaţa rapidă o pot avantaja într-o zi în care nu greşeşte mult. De aceea, meciul din această noapte poate fi unul echilibrat, aşa cum a remarcat şi Şarapova. "Va fi un meci foarte aspru cu Halep", a spus rusoaica aseară.

2. Simonei nu-i place jocul Şarapovei
Halep a fost aproape s-o învingă pe Şarapova în precedentele două întîlniri din acest an, dar pînă la urmă tot rusoaica s-a impus, de fiecare dată în decisiv. Mai mult, Simona a mai fost învinsă în două rînduri pe hard de Şarapova, atunci cînd nu se afla în topul mondial.

Dar stilul de joc al Şarapovei o deranjează pe Simona, românca avînd probleme cu jucătoare care lovesc puternic şi iau mereu mingea din urcare, precum Şarapova, Serena, Bouchard sau Ana Ivanovici.

3. Experienţa superioară în meciurile importante!
Dacă Simona Halep este de mai puţin de un an în lumina reflectoarelor, Şarapova a fost la un nivel înalt în ultimul deceniu, iar poziţia de lideră a clasamentului WTA şi cele 5 titluri de Mare Şlem sînt lămuritoare.

De aceea, Masha are un atu în acest duel destul de important, unul care ar fi putut să fie chiar în finala de la Cincinnati. Mai mult, Şarapova îi cunoaşte foarte bine jocul Simonei după întîlnirile pe zgură şi experienţa superioară o poate avantaja la noapte.

Site-ul GSP.RO a prezentat cîteva dintre argumentele PRO şi CONTRA Simona Halep în duelul cu Maria Şarapova. Intraţi în dezbatere înainte de marele meci de la noapte. Cine se va impune? De ce?

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (61)
martin.stricland
martin.stricland  •  16 August 2014, 07:31

Hai ca a batut si de data asta. Ceva calcule pentru finala , culoar favorabil ?

idutzu
idutzu  •  16 August 2014, 03:21

pentru cei care scriu fara sa aiba habar de tenis, Halep o sa castige pentru ca hardul este o suprafata mai iute si o sa o avantajeze pe jucatoarea de reflex si viteza pe teren!!!! noapte buna Sarapova

madlol
madlol  •  16 August 2014, 02:05

eu nu zic ca o bate Simona.. eu zic ca-i da cu terenu'n cap!

Vezi toate comentariile (61)
Comentează