SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO Speranțe pentru Nadal?! Filmulețul de 15 secunde care i-a entuziasmat pe fani: când ar putea reveni în circuit

Rafael Nadal, antrenându-se la academia sa din Manacor
Rafael Nadal, antrenându-se la academia sa din Manacor

Articol de - Publicat vineri, 06 octombrie 2023 16:29 / Actualizat vineri, 06 octombrie 2023 19:49

Rafael Nadal, aflat în afara circuitului din ianuarie, și-a intensificat ritmul antrenamentelor pentru prima oară de la operația la șold suferită în iunie, chiar de ziua sa de naștere ♦ Ibericul de 37 de ani e în plin proces de recuperare și încearcă, după cum a afirmat „să-și dea o șansă pentru a a-și lua rămas bun de la tenis pe teren, nu în afara lui” ♦ Cel mai probabil, 2024 va fi ultimul an din cariera fostului lider mondial.

Accidentat grav în ianuarie, când a suferit o leziune a tendonului psoasului stâng - mușchiul de la șold, Rafael Nadal nu a mai putut concura deloc după Australian Open. 

După luni în șir de incertitudine și zvonuri de tot felul, Rafael Nadal le-a dat o veste aproape nesperată fanilor săi. Miercuri, a publicat pe contul său de Instagram un scurt clip video de la un antrenament efectuat indoor, la academia sa din Manacor, în care ritmul părea a fi unul in crescendo.

Momentul a fost unul încurajator și pentru fanii lui Nadal: filmulețul de 15 secunde a strâns peste 320.000 de aprecieri și mii de comentarii.

Progrese față de septembrie pentru Nadal

În septembrie, Rafa încă nu mărise turațiile la antrenamente, se pregătea în special în sala de forță și bazin: 

„Mă antrenez de trei ori pe săptămână, câte 40 de minute, și petrec multe ore în sala de forță. Dar mă antrenez fără a mă mișca sau a lovi mingea. Nu mă pot mișca cu viteza cu care eram obișnuit s-o fac, trebuie să fiu atent și precaut”, spunea la acel moment Nadal, care, potrivit spuselor unchiului său, țintește revenirea la Australian Open 2024, în ianuarie. 

Speranța mea este ca, pe la jumătatea lui noiembrie, să am o idee clară despre situația în care mă aflu, să-mi analizez poziția, să văd unde sunt, cum sunt, și care-mi va fi «foaia de parcurs».

- Rafael Nadal

Speranțe pentru Nadal?! Filmulețul de 15 secunde care i-a entuziasmat pe fani: când ar putea reveni în circuit
Rafael Nadal, imediat după operația suferită în iunie

Va fi 2024 ultimul an al carierei? 

În amplul interviu oferit în septembrie spaniolilor de la Movistar+, spaniolul a vorbit pe larg despre cum decurge recuperarea sa și despre planurile pe care le are pentru la anul.

„Se pare că intervenția chirurgicală la psoas a decurs bine, medicii au profitat de ocazie și pentru a interveni la șold (n.r. - pentru o mai veche leziune la labrumul de la șoldul stâng, culmea, în aceeași zonă cu cealaltă accidentare). Apoi, am putut petrece cinci săptămâni călătorind cu familia, iar în urmă cu ceva timp m-am reîntors la muncă”, a declarat Rafa luna trecută.

„Matadorul” a mai spus:

„Mi-ar plăcea să joc din nou, să pot fi competitiv din nou, sunt motivat s-o fac. Dar visul meu nu este să revin și să câștig Roland Garros sau Australian Open (n.r. - așa cum a reușit-o în 2022, tot după o revenire). Toate aceste lucruri sunt foarte departe. Nu o să spun că sunt imposibile, pentru că în sport lucurile se pot schimba foarte repede”.

Jocurile Olimpice de la Paris ar fi un loc frumos pentru sfârșitul carierei mele, dacă mă voi simți bine. Dar programul meu se va schimba dacă voi simți că am o șansă bună să câștig la Roland Garros. Va fi sezonul viitor ultimul al carierei mele? Cred că șansele de a fi așa sunt foarte mari, dar nu pot confirma acum 100%”.

Să spun clar că 2024 va fi ultimul an? Cine știe... poate corpul meu se va recupera miraculos și mă voi simți puternic, plin de energie și cu dorința de a mai continua și după. Dacă va fi așa? De îndată ce voi afla răspunsul, îl voi împărtăși cu voi.

- Rafael Nadal

240e locul ocupat în prezent de Nadal, după ce a fost în incapacitatea de a-și apăra punctele din 2022. El încheiase anul trecut pe locul 2 și era la doar câteva victorii distanță de o reîncoronare în fotoliul de lider din ATP

VIDEO One for the ages: 100 de lovituri speciale reușite de Rafa Nadal de-a lungul timpului

Citește și alte știri din tenis: 

Jannik Sinner l-a învins pe Daniil Medvedev şi a câştigat turneul de la Beijing

Ultimele locuri pentru WTA și ATP Finals se vor distribui într-o lună octombrie aglomerată » Trei jucători și cinci jucătoare sunt deja calificați

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
267890
267890  •  07 Octombrie 2023, 16:37

Oare lui i se vor face teste de dopaj? De fapt întrebarea corectă este, i s-au făcuf vreodată teste de dopaj?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează