SPORTURI  »  TENIS  »  BOGATELE TENISULUI

Spîrlea, cea mai bogată tenismenă româncă. Vezi cît a cîştigat şi află topul!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 16 februarie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 19 februarie 2011 16:08

 

Stiai ca primele trei cele mai bogate tenismene românce din toate timpurile au impreuna o avere de aproape 6 milioane de dolari? Iata topul primelor trei si cum au devenit milionare!

1. Irina Spîrlea
(retrasă în 2000) este cea mai bogata tenismena romana. Ea a reusit sa castige peste 2,6 milioane de dolari de-a lungul carierei sale sportive.

Spîrlea, in varsta de 37 de ani, este considerata cea mai buna jucatoare romana de tenis, dupa Virginia Ruzici.

Timp de zece ani (intre 1990 si 2000), in care a activat la profesionisti, i-a uimit pe iubitorii de tenis din intreaga lume cu talentul sau. A reusit sa castige patru turnee WTA de simplu si sase de dublu.

Fire extrem de dezinvolta, Spîrlea a reusit in 1996 performanta de a fi prima jucatoare din istoria tenisului descalificata pentru ca a injurat arbitrii. Un an mai tarziu insa a atins culmile gloriei mondiale, ajungand pe locul sapte in clasamentul WTA.

2. Ruxandra Dragomir, cu o avere estimata la peste 1,8 milioane de dolari.

Fosta jucatoare de tenis are 39 de ani si s-a retras din activitatea sportiva in 2004. 

Din februarie 2009, fosta jucatoare este noul presedinte al Federatiei Romane de Tenis. 

3. Virginia Ruzici. Fosta jucatoare profesionista de tenis din Romania, in varsta de 56 de ani, a castigat aproximativ 1,2 milioane de dolari din performantele sportive.

Ruzici este considerata cea mai buna tenismena romana a tuturor timpurilor. Aceasta s-a nascut la Campia Turzii si a devenit jucatoare profesionista in 1975. 

In 1984, Ruzici s-a stabilit in Paris, Franta. S-a retras din cariera sportiva trei ani mai tarziu. Dupa acest episod, a fost solicitata sa comenteze cele mai importante meciuri de tenis din lume. 

Fosta jucatoare revine ocazional in Romania.


Pe locurile următoare sînt clasate
Sorana Cîrstea şi Monica Niculescu (cîte un milion de dolari)

Sursa: incont.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  16 Februarie 2011, 12:52

cat?

yelloweyedemon
yelloweyedemon  •  16 Februarie 2011, 12:50

a venit ruzici la eurosport sa ne spuna ca djokovic serveste cu mai mult "punch"..:)) de parca bunica daca s-ar uita la meci ar sti ce e ala "punch"..sa numai zic de asa zisa pronuntie "dublu v t a"..numa impresii

Vezi toate comentariile (2)
Comentează