SPORTURI  »  TENIS  »  ATP ANTWERP

Stan Wawrinka - Andy Murray // VIDEO O operație și un șold înlocuit total nu-l opresc! Neînfricatul Andy Murray câștigă în lacrimi primul titlu ATP, după aproape 3 ani!

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 octombrie 2019 19:46

Andy Murray (32 de ani, 243 ATP) a cucerit duminică titlul în turneul ATP 250 de la Antwerp, reușind astfel să-și treacă în palmares primul trofeu după revenirea în circuit. Scoțianul l-a învins în finală pe Stan Wawrinka (34 de ani, 18 ATP), scor 3-6, 6-4, 6-4, după două ore și 28 de minute de joc.  

Elvețianul a început mai bine partida, fiind jucătorul care a controlat ostilitățile pe durata primului set. Wawrinka a făcut break rapid și și-a conservat avantajul până la finalul primului set, câștigat cu 6-3. 

Părea că finala de la Antwerp va curge într-o singură direcție. Stan a făcut break și în setul secund, a condus cu 3-1, însă de acolo a îneput revenirea lui Murray. Scoțianul a renunțat la pragmatism și a devenit mai ofensiv, fiind extrem de inspirat în momentele în care Wawrinka a avut alte mingi de break la 4-4. Murray le-a anihilat pe ambele și a profitat de moment, închizând imediat manșa, 6-4. 

Decisivul a stat sub semnul echilibrului. Cei doi au făcut un schimb rapid de break-uri, însă tot Murray, grație unui joc care a adus aminte de vremurile în care domina tenisul masculin, a fost cel care a avut sorți de izbândă. Britanicul a condus cu 5-4, iar presiunea exercitată asupra adversarului i-a adus break-ul și, implicit, trofeul, savurat în lacrimi la final. 

Discursul lui Andy Murray după victoria emoționantă

Rezumatul victoriei lui Andy Murray cu Stanislas Wawrinka

Titlul #46 al carierei

Murray își trece astfel în palmares cel de-al 46-lea titlu al carierei și primul după Dubai 2017. Mult mai important e însă că scoțianul e aproape să reajungă la nivelul său de top.  

Murray a revenit în circuit în vara lui 2019 în circuit, după o operație complicată suferită la șold.

Vezi și: 

GALERIE FOTO Primele imagini de la nunta lui Rafael Nadal cu Maria Francisca Perello: invitați de marcă și măsuri stricte de securitate

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
steaua.libera
steaua.libera  •  20 Octombrie 2019, 21:43

La Andy talentul e în proporție de 5%, iar Ambiția și spiritul războinic 95%. Un exemplu despre dăruire

bazinga
bazinga  •  20 Octombrie 2019, 21:14

Un adevarat luptator !Un mare caracter.....bravo lui!

fuller
fuller  •  20 Octombrie 2019, 20:10

RoboAndy are inima mare! Desi imi plac mai mult Roger and Nadal, apreciez demonstratia de dragoste pentru tenis facuta de Andy.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează