SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

VIDEO Stan Wawrinka, prima victorie după 15 luni » Elvețianul l-a învins pe Opelka și e în turul doi la Roma

Stanislas Wawrinka 
Foto: Imago
Stanislas Wawrinka Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 09 mai 2022 19:34 / Actualizat luni, 09 mai 2022 19:36

Stanislas Wawrinka (37 ani, 361 ATP) l-a învins pe Reilly Opelka (24 ani, 17 ATP), scor 3-6, 7-5, 6-2 și s-a calificat în turul doi la Mastersul de la Roma. Pentru elvețian a fost prima victorie după 15 luni.

De trei ori câștigător de Grand Slam, Wawrinka a trecut printr-o perioadă foarte dificilă în ultimii ani din cauza numeroaselor accidentări. Astfel, meciul împotriva americanului Opelka a fost doar al doilea al său în ultimele 15 luni și a consemnat și prima victorie a elvețianului în acest interval.

Wawrinka, victorie impresionantă în fața lui Opelka

Duelul a fost început foarte slab de elvețian și toate semnele duceau către o victorie facilă pentru Opelka, numărul 17 ATP. După un prim set la discreția americanului, încheiat în doar 32 de minute, scor 6-3, nimic nu anunța revenirea lui Stan the Man, mai ales că adversarul său avea să conducă cu 4-2 și în setul secund.

Din acel moment însă, elvețianul și-a ridicat nivelul de joc, a reușit două break-uri și a trimis meciul în „decisiv”. Acolo deznodământul a fost tranșat în numai 32 de minute de Wawrinka, care a obținut prima victorie în 15 luni și s-a calificat în turul secund la Roma, unde îl va întâlni pe Laslo Djere (26 ani, 58 ATP).

3 titluri de Grand Slamare Stanislas Wawrinka în palmares: Australian Open (2014), Roland Garros (2015) și US Open (2016)

VIDEO cu cele mai frumoase puncte din întâlnirea Wawrinka - Opelka

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep, după triumful cu Alize Cornet: „A fost un pic stresant”

Zverev, atac fără precedent la adresa ATP » Spune că l-au „sabotat” înaintea finalei cu Alcaraz: „Deplorabil! M-am săturat de asta”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Mai 2022, 09:17

Probabil ”la bataie” cu Federer.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Mai 2022, 09:16

Wawrinka are cel mai elegant rever cu o mana in circuit in ultimul deceniu.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close