SPORTURI  »  TENIS  »  LAVER CUP

Start furibund al Team World la Laver Cup! » Victorii pe linie în prima zi

Felix Auger Aliassime, victorios pe teren propriu Foto Imago
Felix Auger Aliassime, victorios pe teren propriu Foto Imago

Articol de - Publicat sambata, 23 septembrie 2023 15:45 / Actualizat sambata, 23 septembrie 2023 15:50

Team World, câștigătoarea ediției precedente a competiției pe echipe Laver Cup, și-a confirmat statutul și a obținut 4 victorii din tot atâtea meciuri disputate în ziua inaugurală de la Vancouver

În Rogers Arena din Vancouver și sub privirile lui Roger Federer, cofondator al competiției, prima zi a adus izbânzi în serie pentru Team World. Scorul este de 4-0 în disputa cu Team Europe, în ziua de debut acordându-se un punct pentru fiecare victorie.

Echipa care ajunge prima la 13 puncte în ultima zi va avea privilegiul de a ridica trofeul, dar și de a primi 250.000 de dolari per jucător.

Ben Shelton: „Îmi place acest tip de presiune”

Cel care a deschis conturile a fost Ben Shelton, 20 de ani, recentul semifinalist de la US Open, în duel cu Arthur Fils, 19 ani, 44 ATP, cel mai tânăr jucător ales de Bjorn Borg în echipa Europei. Americanul a revenit de la 1-4 în tie-break-ul primului set, apoi s-a impus cu 7-6 (4), 6-1, folosindu-și excelent forța, dar și varietatea la serviciu.

Este o presiune diferită, cu siguranță”, a spus Shelton după meci. „Îmi place însă acest tip de presiune, când joci pentru o echipă. În mintea ta, te gândești mereu că nu vrei să-ți dezamăgești colegii, iar victoria e mult mai mare când o obții pentru ei și pentru Team World, nu doar pentru tine”, a adăugat numărul 19 ATP.

Francisco Cerundolo: „Energia echipei a fost fantastică”

Al doilea punct a fost adus de singurul sud-american din echipa Lumii, argentinianul Francisco Cerundolo, 21 ATP. Acesta a tranșat în două seturi, 6-3, 7-5, disputa presărată cu multe puncte frumoase împotriva lui Alejandro Davidovich Fokina, 25 ATP.

Spaniolul sosise abia de o zi și jumătate în Canada, după ce a reprezentat Spania în Cupa Davis. Setul secund a avut multă intrigă, break-urile curgând aproape unul după altul. Cerundolo a strălucit cu forehand-ul său imens, iar la final a ridicat tribunele în picioare, semnând încă o victorie pentru echipa în roșu.

15 lovituri câștigătoarecu dreapta a avut Francisco Cerundolo în meciul cu Alejandro Davidovich Fokina

M-am simțit confortabil cu terenul, cu jocul meu. Fiindcă a fost debutul meu în Laver Cup, mi-am dorit să joc bine și cred că am reușit. Energia din partea echipei a fost fantastică, am savurat-o”, a declarat argentinianul.

Felix Auger Aliassime, semnătura finală la simplu

În sesiunea de seară, Felix Auger Aliassime, numărul 14 mondial, s-a impus cu 6-4, 6-3 în fața veteranului Gael Monfils, 37 de ani, 142 ATP, care și-a făcut și el debutul la Laver Cup.

Canadianul a fost instrumental în triumful de anul trecut al Team World, pe care l-a continuat cu o toamnă fructuoasă în circuitul ATP: titluri la Florența, Antwerp și Basel. 2023 nu e un an la fel de strălucitor pentru Felix, dar poate că Laver Cup va fi din nou trambulina pentru el.

Mă simt foarte bine că am câștigat în fața publicului care ne-a sprijinit, e special pentru mine, fiind canadian. E frumos și să câștigi, nu prea mi s-a întâmplat în ultimul timp”, a mărturisit Auger Aliassime.

E ceva deosebit să joc la Vancouver. Veneam aici când aveam 12 ani, nu departe de această sală, ca să particip la campionatele naționale. Dacă mi-ar fi spus cineva că peste 10 ani voi juca Laver Cup în fața spectatorilor, nu aș fi crezut – Felix Auger Aliassime

Seara a fost încheiată perfect de Team World, după ce Frances Tiafoe și Tommy Paul au câștigat la dublu în fața lui Andrey Rublev și Arthur Fils, 6-3, 4-6, 10-6.

Programul zilei a doua

  • Sesiunea de zi, ora 23:00 a României
  • Andrey Rublev (TE) – Taylor Fritz (TW)
  • Casper Ruud (TE) – Tommy Paul (TW)
  • Sesiunea de seară, ora 05:00 a României
  • Hubert Hurkacz (TE) – Frances Tiafoe (TW)
  • Hurkacz, Monfils (TE) – Auger Aliassime, Shelton (TW)
  • Televizare: Eurosport

Citește și: 

Ce a făcut Mihaela Buzărnescu imediat după suspendarea primită de Simona Halep: „I-am și dat un mesaj!”
HALEP, SUSPENDATĂ
Ce a făcut Mihaela Buzărnescu imediat după suspendarea primită de Simona Halep: „I-am și dat un mesaj!”
Laver Cup e gata pentru a șasea ediție » Fără jucători din Top 5, dar cu stil și sfaturi de la Roger Federer
LAVER CUP
Laver Cup e gata pentru a șasea ediție » Fără jucători din Top 5, dar cu stil și sfaturi de la Roger Federer

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează