SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Start la Wimbledon! Româncele, afectate de ploaie: meciuri amânate de organizatori

Mihaela Buzărnescu. FOTO: Guliver/Getty Images
Mihaela Buzărnescu. FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 28 iunie 2021 17:30 / Actualizat luni, 28 iunie 2021 17:33

WIMBLEDON. Trei jucătoare române, Irina Begu, Mihaela Buzărnescu și Monica Niculescu, ar fi trebuit să evolueaze azi în turneul de Mare Șlem londonez.

  • Ediția din acest an de la Wimbledon este programată în perioada 28 iunie - 11 iulie 2021.

UPDATE 17:20 - Mai multe meciuri de la Wimbledon, amânate

Ploaia de la Londra a împins organizatorii turneului să amâne mai multe meciuri, printre care și duelurile româncelor Irina Begu și Mihaela Buzărnescu. „Miki” o va întâlni pe Venus Williams marți, 29 iunie, în timp ce meciul Irinei Begu cu Katie Volynets urmează a se desfășura astăzi.

Știrea inițială - Start la Wimbledon!

Campioana en titre, Simona Halep, nu va juca la ediția actuală, consecință amară a accidentării la gamba stângă pe care a suferit-o în mai, la Roma, dar reprezentarea românească de la Wimbledon 2021 este una semnificativă. Numeric și valoric.

 Șase "tricolore" se află pe tabloul principal, iar trei dintre ele intră astăzi pe terenuri pentru a-și apăra șansele. Monica Niculescu este singura dintre românce care a răzbit prin cele trei tururi de calificări. Jucătoarea în vârstă de 33 de ani, locul 191 mondial, a fost repartizată însă în runda inaugurală contra Arinei Sabalenka, numărul 4 WTA. 

Ele deschid azi seria partidelor de pe Terenul 1, printr-un vizibil contrast de stiluri între variația și efectele Monicăi contra forței uneori devastatoare a bielorusei. 

S-au mai întâlnit o singură dată cele două, în 2018, în turul secund de la Shenzhen, Sabalenka impunându-se cu un dublu 6-4. Niculescu a avansat până în "optimi" la Londra în 2015, cel mai bun rezultat al ei în acest turneu.

Duel onorant pentru Mihaela Buzărnescu 

Poate părea ciudat ca o înfruntare între ocupantele locurilor 111 WTA, respectiv 160 să fie programată pe Terenul 2, al treilea ca importanță de la All England Club. Dar cum jucătoarea de pe locul 111 mondial este Venus Williams, de cinci ori învingătoare pe iarba londoneză, misterul dispare. 

Cea care o va înfrunta pe americanca în vârstă de 41 de ani, împliniți pe 17 iunie, este Mihaela Buzărnescu, 33 de ani, românca având drept performanță de vârf la Londra turul al 3-lea atins în 2018. 

De asemenea, a fost singura care i-a smuls un set Simonei în 2019, anul triumfului suprem. Miki și Venus s-au mai întâlnit o singură dată, tot pe un tablou de Grand Slam, la Australian Open 2019 în turul 1, iar Williams s-a impus greu atunci, 6-7 (3), 7-6 (3), 6-2.

Irina Begu, 30 de ani, locul 79 WTA, o va întâlni în al doilea meci de pe Terenul 11 pe Katie Volynets, 19 ani, aflată pe treapta 199 a clasamentului mondial. Este primul duel dintre româncă și adolescenta americană. Irina are drept cel mai bun rezultat al ei la Wimbledon turul 3 atins în 2015, când a fost stopată de Maria Șarapova. 

Celelalte "tricolore" de pe tablou, Sorana Cîrstea, Patricia Țig și Ana Bogdan, vor intra în focuri marți.

Citește și alte știri din tenis:

Simona Halep bifează o premieră negativă după retragerea de la Wimbledon

Serena Williams nu va participa la Jocurile Olimpice » Explicația misterioasă a americancei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close