SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS / WIMBLEDON

Stea

Articol de GSP - Publicat luni, 09 iulie 2007 00:00

Cu patru titluri la Londra din sase finale jucate, Venus Williams si-a facut loc intre legende. Pentru cineva care a crescut pe terenuri mizere de ciment, se descurca minunat pe iarba. Iar cind tipii de la All England Club au numit trofeul feminin Venus Rosewater Dish, nici nu-si inchipuiau ca, la un moment dat, va veni o fata pe nume Venus si-l va cistiga de patru ori. Tava de argint aurit incape insa de minune in bratele lungi ale americancei. Poate tocmai de aceea Williams cea mare nu voia s-o mai dea inapoi simbata, dupa finala cu Marion Bartoli. Era a ei. si probabil ca nimeni n-a meritat-o mai mult in ultimii ani.
"E, cu siguranta, o suprafata grozava pentru mine", a recunoscut Venus. "stiu cum sa joc pe ea. Simt cind sa trebuie sa lovesc inalt si cind jos. Imi dau seama cit va sari mingea. Asa ca, daca as fi pusa sa aleg, iarba de la Wimbledon n-ar fi deloc o varianta rea". Autocaracterizarea e un pic lipsita de modestie, dar conforma cu realitatea. Pare construita special pentru a servi formidabil, pentru a lovi mingea cu furie, pentru a gasi unghiuri, pentru a ajunge la fileu din doi pasi. si Williams are deja patru titluri la Londra, cele mai multe dintre jucatoarele active.
"Ma simt fantastic. E al saselea trofeu de Mare slem pentru mine. Vreau mai multe!", a exclamat americanca. "Acum insa, tinta mea e sa ramin sanatoasa. Am muncit mult. Acea munca din spatele scenei. Am inceput sa ma pregatesc in ianuarie, incet, dar sigur. A fost un proces in timpul caruia am devenit mai puternica si mai bine pregatita fizic. Iar acum sint aici".
Niciodata o jucatoare clasata atit de slab, locul 31 mondial si favorita 23, nu s-a mai impus la Wimbledon. Venus si-a batut propriul record, stabilit in 2005, cind era cap de serie 14 si, la fel ca anul acesta, a parcurs drumul pina la capat. Pentru ca Williams n-a depins niciodata de numere. Nici macar cifrele greselilor nefortate nu conteaza pentru ea. Face in asa fel incit cele ale loviturilor cistigatoare sa fie mai mari. Asta e marca ei. A cvadruplei campioane de la Wimbledon.
Foto
La 27 de ani, Venus Williams crede ca mai e destul timp pentru alte victorii mari Foto: Reuters

Trofeul linga pat
Dintre toate cupele cistigate de-a lungul anilor, una singura are privilegiul de a sta in dormitorul lui Venus, linga pat. E replica trofeului primita dupa izbinda din 2005 de la Wimbledon. "N-as renuntat la nici o victorie, dar atunci am cistigat intr-un mod aproape scandalos. Nimeni nu credea in mine, toti spuneau ca nu mai pot, ca nu sint in stare sa inving din nou. De aceea e atit de special", a explicat Williams.

Declaratie
"In anii trecuti am jucat bine din primul meci. Acum, m-am chinuit la inceput. A trebuit sa fac fata provocarilor impuse de adversare. Finalul e insa minunat"
Venus Williams

35 de titluri
a cistigat Venus Williams in cariera, intre care 6 de Mare slem
17 milioane
de dolari a adunat americanca numai din tenis

In istorie
Invinsa lui Venus Williams in finala de simbata a fost surprinzatoarea Marion Bartoli (foto). Frantuzoaica nu si-a ascuns dezamagirea pentru infringere, dar pretuieste corect ceea ce a realizat: prima finala de Mare slem a carierei, un cec de 700.000 de dolari, saltul pe locul 11 mondial. "Miine imi voi da seama mai bine de toate acestea. Voi sta in gradina casei mele, cu pisica, si totul se va fi intors la normal", a spus ea. "E bine sa revii cu picioarele pe pamint. Oricum, stiu un lucru. Orice s-ar intimpla, sint in istorie. Voi fi mereu finalista de la Wimbledon 2007. Asta nu se mai poate schimba".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează