SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Stefanos Tsitsipas e de neoprit la Australian Open! S-a calificat în semifinale după un nou meci intens și a intrat definitiv în istorie!

Stefanos Tsitsipas // FOTO: Reuters +4   FOTO
Stefanos Tsitsipas // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 22 ianuarie 2019 08:47

AUSTRALIAN OPEN // Stefanos Tsitsipas (20 de ani, 15 ATP) este primul semifinalist de la Australian Open! Grecul care îl învinsese în optimi pe Roger Federer (3 ATP, 37 de ani) a trecut în sferturi de ibericul Roberto Bautista Agut (30 de ani, 24 ATP), scor 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 (2), după un meci intens de trei ore și 19 minute. 

Stefanos Tsitsipas, un adevărat maratonist la această ediție de la Australian Open, a trecut azi printr-un nou meci de lungă durată.
Bautista Agut, cel care făcuse la rândul lui un turneu senzațional, i-a
pus mari probleme grecului, făcându-i break chiar din game-ul inaugural. Tsitsipas a revenit însă, a echilibrat situația, și și-a adjudecat setul cu 7-5.

Au urmat momente de joc în care grecul nu a mai putut menține ritmul dictat de neobositul Bautista Agut, a cărui combativitate l-a ajutat să câștige setul secund, 6-4.

Bautista a condus cu 4-2 și în setul trei, dar a scăpat meciul din mână. Grecul a revenit la jocul etalat în meciul precedent cu Roger Federer și a întors partida în favoarea sa. Elenul a jucat entuziasmant și a câștigat următoarele patru game-uri, trecând în avantaj la seturi, 2-1.

Cei doi jucători au mers cap la cap în setul patru, iar diferențierea s-a făcut
în tie-break, unde Tsitsipas a fost imbatabil, impunându-se la doi și celebrând emoționant la fileu.

Stefanos Tsitsipas a devenit primul jucător elen din istorie care atinge semifinalele la un turneu de Mare Șlem. Grecul e, totodată, cel mai tânăr semifinalist de la Australian Open din ultimii 16 ani, de la Andy Roddick, în 2003. 

stefanos tsitsipas +5 FOTO

Stefanos Tsistipas: „E ca un basm!”

„E ca un basm. Trăiesc visul. Pentru asta am muncit mereu. Am muncit din greu pentru a fi în semifinalele unui turneu de Mare Şlem. Este real! Şi tocmai s-a întâmplat”, a declarat grecu la finalul partidei cu Bautista Agut. 

În semifinale, Tsitsipas se va duela cu învingătorul partidei Rafael Nadal (30 de ani, 2 ATP) - Frances Tiafoe (21 de ani, 39 ATP).

Vezi și: VIDEO+FOTO Scandal la Australian Open » Un jucător s-a certat cu arbitrul: „Modul în care am părăsit terenul nu a fost corect”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează