SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Tsitsipas a lansat o propunere controversată: „Să joace și femeile în sistemul «cel mai bun din 5 seturi» în turneele de Grand Slam” » O jucătoare din TOP 10 i-a răspuns ironic

Stefanos Tsitsipas // foto: Imago Images
Stefanos Tsitsipas // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat duminica, 27 martie 2022 08:45 / Actualizat duminica, 27 martie 2022 09:09

Grecul Stefanos Tsitsipas (23 de ani, locul 5 ATP) a sugerat că turneele de Grand Slam ar trebui să se desfășoare în sistemul „cel mai bun din 5 seturi” și pentru femei, din moment ce premiile sunt identice.

Prezent la Miami, unde s-a calificat în faza „16-imilor” noaptea trecută, după 6-4, 6-7 (5-7), 6-1 cu Jeffrey John Wolf, Stefanos Tsitsipas a lansat o dezbatere ce a avut un ecou puternic.

Plecând de la faptul că în 2022 turneele de Grand Slam au premii în bani identice pentru bărbați și femei, grecul a sugerat că și meciurile feminine ar trebui să se desfășoare în sistemul „cel mai bun din 5 seturi”, precum la bărbați.

Ashleigh Barty, cuvinte frumoase despre Simona Halep, după retragerea din tenis
WTA
Ashleigh Barty, cuvinte frumoase despre Simona Halep, după retragerea din tenis

Stefanos Tsitsipas: „Ar putea juca și femeile în sistemul «cel mai bun din 5 seturi» în turneele de Grand Slam”

„Nu vreau să spun ceva controversat, dar există subiectul egalității de bani câștigați, ca femeile să obțină la fel de mulți bani. Nu știu ce să zic. Există mulți oameni de știință, statisticieni. Mi s-a spus că femeile au o rezistență mai bună decât bărbații.

Poate ar putea juca și ele în sistemul «cel mai bun din 5 seturi» în turneele de Grand Slam, mi-ar plăcea. Pe de altă parte, am fi avut o varietate mult mai mare în privința câștigătorilor de Grand Slam la masculin, dacă am fi jucat «cel mai bun din 3 seturi»”, a spus Tsitsipas, citat de First Sportz.

Pliskova i-a răspuns lui Tsitsipas

Karolina Pliskova (30 de ani), numărul 8 WTA, i-a răspuns grecului. Aceasta a publicat un articol cu declarațiile lui Tsitsipas la InstaStory, alături de care a adăugat o serie de stickere ironice: „Big Brainer” și „Smart”, plus un emoticon care a subliniat că propunerea lui Stefanos a amuzat-o copios.

Tsitsipas a lansat o propunere controversată: „Să joace și femeile în sistemul «cel mai bun din 5 seturi» în turneele de Grand Slam” » O jucătoare din TOP 10 i-a răspuns ironic

Doar Turneul Campioanelor s-a jucat în sistemul „cel mai bun din 5 seturi”, între 1984 și 1998, perioadă în care meciurile se disputau în Madison Square Garden, New York. Din 1999, s-a revenit la sistemul de astăzi.

Mai multe știri din tenis: 

Irina Begu, eliminată de la Miami după un meci de-a dreptul epuizant!

Emma Răducanu se răfuiește cu fanii: „Public o poză și gata, nu mă mai interesează tenisul!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
f111
f111  •  28 Martie 2022, 00:29

Cel mai hazliu exemplu este fotbalul feminin ! Chiar si alea au cerut egalitatea de bani ,desi nu se uita nimeni la meciurile lor ,nu de alta ,dar sunt maxim de penibile ! Dar egalitate ,de...

514903896872814
Clasa Ixm  •  27 Martie 2022, 19:56

Pai fetele compensează diferența prin prezenta scenica. Estetic vorbind, jocul fetelor e o demonstrație de măiestrie. Al băieților o demonstrație de forță, de multe ori bruta.

10203986717708531
Paul Codreanu  •  27 Martie 2022, 18:05

In aceasta logica toate recordurile mondiale si nu numai ,trebuie sa aiba doar o singura performanta: cea mai buna "Citius, Altius, Fortius". In aceeasi logica ar trebui ca si barbatii sa nasca, sa alapteze si, in consecinta sa aiba si ciclu, ceea ce nu cred ca ar fi o idee buna pentru majoritatea.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează