SPORTURI  »  TENIS  »  TSITSIPAS - FEDERER 6-3, 6-4

Stefanos Tsitsipas - Roger Federer 6-3, 6-4 // Maestrul elvețian, DOBORÂT în două seturi de grecul cu 17 ani mai tânăr!

Articol de - Publicat sambata, 16 noiembrie 2019 19:04

Stefanos Tsitsipas (21 de ani, 6 ATP) l-a învins pe elvețianul Roger Federer (38 de ani, 3 ATP), scor 6-3, 6-4, în semifinalele Turneului Campionilor, și a obținut astfel calificarea în ultimul act de la Londra.

  • Cealaltă semifinală va avea loc astăzi, de la ora 22:00, între Dominic Thiem și Alexander Zverev.

Grecul în vârstă de 21 de ani, campionul NextGen în 2018, a făcut unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului în semifinalele Turneului Campionilor. Adversar i-a fost nimeni altul decât Roger Federer, cel care deține recordul de victorii, șase, în întrecerea care adună cei mai buni opt jucători ai anului.

Inspirat și cu un plan tactic excelent, grecul a reușit să profite de fisurile din jocul elvețianului în vârstă de 38 de ani, mai ales pe forehand. 

Stefanos Tsitsipas s-a impus după o oră și treizeci și cinci de minute cu 6-3, 6-4, reușind a doua victorie în fața lui Federer din patru partide jucate, după cea de la Australian Open din acest an. 

„Încerc să fac măcar jumătate din ce a reușit Roger, îmi aduc aminte că eram unul dintre copiii care urmăreau Turneul Campionilor și visam ca într-o zi să ajung și eu aici, iată că visele devin realitate", a spus grecul, care e debutant la balul de final de an. 

11din douăsprezece mingi de break a salvat Stefanos Tsitsipas în meciul de ieri în fața lui Roger Federer

După această victorie, Stefanos a egalat la 3 palmaresul întâlnirilor cu Roger Federer, jucătorul cu 17 ani mai în vârstă decât el. De asemenea, grecul a devenit cel mai tânăr finalist al ATP Finals de la Del Potro (2009).

13 jucătoriau reușit să atingă finală la debut în Turneul Campionilor, șase dintre ei reușind să câștige și trofeul

Tsitsipas va juca în finala ATP Finals cu învingătorul dintre Thiem și Zverev.

CELE MAI IMPORTANTE STATISTICI ALE MECIULUI

TSITSIPASSTATISTICĂFEDERER
6AȘI3
3DUBLE GREȘELI0
3BREAK-URI1
20LOVITURI CÂȘTIGĂTOARE21
27ERORI NEFORȚATE29

VEZI ȘI:

TURNEUL CAMPIONILOR // Ziua decisivă pentru Horia Tecău și Jean-Julien Rojer: ce tricou special va avea olandezul

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
spartcapus
spartcapus  •  16 Noiembrie 2019, 21:33

Unii chiar nu vor sa iasa la pensie, pentru bani ar fi in stare sa moara pe teren!

bazinga
bazinga  •  16 Noiembrie 2019, 20:29

Mare talent grecul asta,zau asa!

sittingbull
sittingbull  •  16 Noiembrie 2019, 19:22

Furtună într-un pahar cu apă! Next genul ăsta nu prea mişcă în timpul anului. Şi dacă tot s-a scris de bagaje, ăştia mici împachetează de zor, mult mai des ca hodorogii ăştia! Greu de crezut că va ajunge vreunul din ei la nivelul lor!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează