SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Stop joc » Monica Niculescu s-a oprit în turul al treilea la Australian Open

Monica Niculescu va primi pentru parcursul său la Australian Open 66.000 de dolari și 130 de puncte WTA // Foto: Reuters
Monica Niculescu va primi pentru parcursul său la Australian Open 66.000 de dolari și 130 de puncte WTA // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 18 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 17 ianuarie 2014 19:26

Românca a fost învinsă de Ekaterina Makarova cu 6-4, 6-4, o jucătoare aflată cu 42 de locuri mai sus decît Monica în clasamentul mondial.

Monica Niculescu nu a reuşit nici în 2014 să treacă de turul al treilea la Australian Open. Ea mai atinsese această fază în 2011 şi 2012, dar nu reuşise să o depăşească. Ieri, s-a oprit fiind învinsă de Ekaterina Makarova, a 22-a jucătoare a lumii, cu 6-4, 6-4.

Într-o oră şi 26 de minute, Niculescu s-a luptat cu căldura, dar şi cu experienţa Makarovei, care a reuşit să ajungă de două ori pînă în sferturile de finală la Melbourne, în 2012 şi 2013.

Rusoaica se simte bine în Australia şi pe terenurile de la Melbourne Park şi asta s-a văzut şi în jocul ei. A reuşit 17 lovituri direct cîştigătoare faţă de cele nouă ale Monicăi.

Chiar dacă şi-a cedat serviciul de patru ori, a reuşit să-l confişte pe al româncei de şase ori. A fost un meci cu multă încărcătură nervoasă pentru Niculescu, care a aruncat şi cu racheta pentru a mai scăpa de demoni.

Drumul Monicăi pe tabloul de simplu s-a întrerupt după trei meciuri, pe parcurs reuşind să le învingă pe Shahar Peer şi pe Sabine Lisicki, finalista de la Wimbledon de anul trecut şi cap de serie 15 la Australian Open.

Rezultatele românilor în proba de dublu
Masculin, turul 2
Yuki Bhambri/Michael Venus (Ind/Nzl)-Jean-Julien Rojer/Horia Tecau (Ola/Rom, 10) 6-4,6-4

Feminin, turul 2
Hao-Ching Chan/Liezel Huber (Tai/SUA, 10)-Varvara Lepchenko/Raluca Olaru (SUA/Rom) 6-4 7-6(4)

ALTE ŞTIRI DE LA AUSTRALIAN OPEN:

Serena netulburată
Serena Williams s-a calificat ieri în optimile de finală, după ce a învins-o pe Daniela Hantuchova cu 6-3, 6-3 şi rămîne fără set pierdut. Cu acest succes, Serena a ajuns la 61 de meciuri cîştigate la Australian Open, un record. Întrebată care sînt cele mai plăcute amintiri, ea a răspuns: "Bineînţeles, finalele cîştigate". Liderul mondial a cîştigat cinci trofee la Australian Open. În turul următor ea o va întîlni pe Ana  Ivanovici, cea care a trecut ieri de Samantha Stosur.

Bananele la mare căutare
La restaurantul jucătorilor din cadrul Melbourne Park cel mai căutat aliment sînt bananele. Într-o zi sînt consumate aproximativ 600 de banane. "Anul acesta ne-am întors la carnea albă, mult pui şi fructe de mare. Nu mai sînt la prea mare căutare produsele fără gluten, ceea ce e foarte ciudat, credeam că e noul trend. Batoanele de ciocolată şi bineînţeles bananele sînt la mare căutare", a spus Markus Werner, unul dintre bucătării care gătesc zi de zi pentru jucătorii de la Australian Open.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează