SPORTURI  »  TENIS  »  INTERVIU

„Sunt fericit că trăiesc în acest sistem din Germania" » Antrenorul Ion Geantă laudă mentalitatea nemților

Ion Geantă și echipa sa din Gladbeck
Ion Geantă și echipa sa din Gladbeck

Articol de - Publicat sambata, 25 aprilie 2020 14:39

Stabilit de 40 de ani în Germania, Ion Geantă, antrenor de tenis în vârstă de 60 de ani, a locuit și activat în diverse orașe, Bochum, Halle, Essen, Versmold și acum Gladbeck, unde activează la clubul TC Haus Wittringen.

  • Ion Geantă vorbește despre disciplina și mentalitatea nemților, care au înțeles și respectă restricțiile impuse de oficialități pentru limitarea contagierii cu noul coronavirus

- Domnule Geantă, ce fel de restricții s-au impus în Germania? 
- Singura restricție e să nu fie mai mult de două persoane împreună. În rest, avem voie să mergem peste tot. Am fost destul de des la bază, să fac un pic de jogging, să mă mișc. E un parc imens, multă lume acolo, dar nu în grupuri. Magazinele mari sunt toate deschise, cu anumite condiții de respectat legate de distanță. Când iei căruciorul, primești o hârtie îmbibată cu dezinfectant cu care ștergi mânerul. Lumea intră într-o anumită ordine în magazin, stă cineva care coordonează, dar cel mai important lucru este mentalitatea celor de aici. Se respectă regulile, asta face marea diferență. Poate și de aceea Germania are mai puține cazuri de îmbolnăviri și decese, cu toate că are o populație mare.

„Sunt fericit că trăiesc în acest sistem din Germania

- Și partea medicală, spitale, testări? 
- Toate spitalele s-au adaptat condițiilor. Operații care nu erau urgente au fost amânate, sunt locuri pentru cei contagiați cu coronavirus. Neamțul e foarte bine calculat. Am vorbit în perioada asta cu mulți colegi, din toată lumea, în SUA, America de Sud, Australia, peste tot unde am prieteni, și tuturor le-am spus: sunt fericit că trăiesc în acest sistem din Germania. Sistemul de sănătate e foarte bun, totul e foarte bine. 

- Există un program special în funcție de afecțiuni, de vârstă? 
- Au grijă de toată lumea. Nu sunt restricții pentru cei mai în vârstă, să nu iasă pe stradă sau s-o facă doar între anumite ore, ca în România. Eu, că am peste 65 de ani, pot merge oriunde. Dar intervine din nou mentalitatea, fiecare se gândește, mai bine stau acasă, ies doar dacă am nevoie.

5.767 de decesedin cauza COVID-19 s-au înregistrat în Germania din 155.054 de cazuri contabilizate. Aceasta înseamnă 69 de vieți pierdute la un milion de locuitori. În comparație, Spania are 482, iar Italia 430

România e puternică și se va întoarce și mai puternică!

EXCLUSIV Interviu cu un antrenor român aflat de 4 decenii în Germania: „Toată lumea a făcut presiune” + povestea plecării și un interogatoriu teribil cu Securitatea

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
mioriticul
mioriticul  •  25 Aprilie 2020, 19:27

Și câți ani are domnul? 60 dar peste 65?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează