SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Superman Nole » Djokovici s-a impus în finala cu Murray de la Roland Garros

Novak Djokovici a fost una cu zgura // FOTO Reuters
Novak Djokovici a fost una cu zgura // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 06 iunie 2016 00:00

Novak Djokovici a cucerit ieri trofeul la Paris și este doar al treilea jucător din istorie care deține în același timp toate cele patru trofee de Mare Șlem.

O inimă pe zgura de la Paris. Novak Djokovici n-a fost original, dar victoria lui de ieri din finala cu Andy Murray nu putea fi exprimată altfel. Sârbul, care de doi ani domină circuitul masculin, jucase în trecut trei ultime acte și de fiecare dată părăsise zgura învins.

Și cum trofeele la care nu ajungi sunt cele mai dorite, Nole a încercat an după an să triumfe la Roland Garros. Mai ales că în cursa sa cu istoria și mai ales cu cei doi contemporani imenși, Roger Federer și Rafael Nadal, aici rămăsese în urmă.

Poate și de aceea a început meciul cu Murray ezitant, în timp ce britanicul, aflat la prima finală, a reușit să-l împingă dincolo de limite. Nole și-a recăpătat fluenţa și a revenit în seturile 2 și 3.

La 5-2 în al patrulea a servit pentru meci, dar Murray a tras cu dinții de fiecare minge și a făcut break-ul. Murmur în tribune, poate și în mintea lui Nole, care însă n-a mai ratat la 5-4. Game, set, meci și trofeu pentru Nole, care s-a impus cu 3-6, 6-1, 6-2, 6-4.

Al doisprezecelea trofeu de Mare Șlem, al optulea om care reușește să cucerească toate cele patru trofee de Grand Slam și doar al treilea om care deține în același timp toate cupele, după Don Budge (1938) și Rod Laver (1962, 1969).

Novak s-a impus la Wimbledon, US Open 2015 și Australian Open, Roland Garros 2016. După Marele Șlem al carierei poate urma Marele Șlem calendaristic. Nole e în grafic.

"Toți cei care au fost prezenți aici sunt foarte norocoși să vadă ce a făcut Novak, iar eu sunt foarte mândru că am făcut parte din această zi"
Andy Murray.

"E unul dintre cele mai frumoase momente ale carierei mele. Vă mulțumesc pentru sprijin și pasiunea pe care am împărtășit-o"
Novak Djokovici

Jucători care au reușit Marele Șlem al carierei

  • Fred Perry
  • Don  Budge
  • Rod  Laver
  • Roy Emerson
  • Andre Agassi
  • Roger Federer
  • Rafael Nadal
  • Novak Djokovic

Top 5 câștigători turnee de Mare Șlem

1. Roger Federer 17
2-3. Rafael Nadal 14
2-3. Pete Sampras 14
4-5. Novak Djokovici 12
4-5. Roy Emerson 12

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează