SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

Surpriză la Wimbledon! Jo-Wilfried Tsonga l-a eliminat pe Roger Federer şi joacă semifinala cu Novak Djokovic!

Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga

Articol de GSP - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 29 iunie 2011 18:54

Francezul Jo-Wilfried Tsonga l-a eliminat pe Roger Federer, cîştigător de şase ori în Anglia. Înfrîngerea elveţianului a venit în "sferturi", după cinci seturi, 3-6, 6-7 (3/7), 6-4, 6-4, 6-4. Este pentru prima dată cînd Federer pierde un meci la un turneu de Grand Slam după ce a condus două seturi! Pare din ce în ce mai dificil pentru elveţian să adauge încă un trofeu important celor 16 din cariera sa, ultimul venit în 2010, la Australian Open, sau să depăşească recordul lui Pete Sampras de 7 trofee la Wimbledon.

Tsonga, cap de serie numărul 12, va juca în faza următoare (de altfel prima semifinală pentru el la Wimbledon) cu Novak Djokovic, cap de serie numărul 2, ajuns la a cincea semifinală consecutivă la un turneu de Grand Slam.

Djokovic s-a calificat în semifinalele turneului după ce l-a eliminat în patru seturi pe australianul Bernard Tomic, 6-2, 3-6, 6-3, 7-5.

Sîrbul a fost mult sub forma sa cea mai bună în mare parte din meci, dar numărul doi mondial şi-a arătat valoarea pînă la urmă, învingîndu-l pe adolescentul Tomic (18 ani).

În cealaltă semifinală vor juca învingătorul din meciul Rafael Nadal - Mardy Fish cu cel din partida Andy Murray - Feliciano Lopez.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
klausteaua
klausteaua  •  30 Iunie 2011, 02:05

tsonga n-are nici o sansa in semifinale contra lui djokovic..ce a fost cu federer nimeni nu poate sti..pt mine ramane un mister dar nu cred ca e mafia pariurilor..poate ca nu a mai putut fizic..nu ma asteptam la asa cv dar asta e trb sa accepti infrangerea..in finala djokovic-nadal..de vzt cn va castiga dar cred ca favorit este djocovic

subsemnatu17
subsemnatu17  •  30 Iunie 2011, 00:56

Nu stiu ce-a fost,manareala sau nu .. mi-am luat o teapa de 140 de lei pe tsonga-federer .. cat de prost sa fii sa conduci cu 2-0 sa iei bataie cu 3-2? zici ca s-a jucat rapid-dinamo .. in fine,nu mai comentez .. fac banii inapoi la F1 .. si nu e prima oara cand am mai luat teapa,dar aia a fost micuta de 15 lei,tot asa,toate meciurile iesite si bate tsonga asta pe nadal .. a rasarit si asta din pamant in plm ..

joe5
joe5  •  30 Iunie 2011, 00:03

novak djokovic castiga turneul clar!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează