SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA - CEHIA, ÎN DIRECT PE DOLCESPORT

Surpriză pentru echipa României înainte de meciul din Cupa FED: "Ordonaţi, batem Cehia!"

Alina Tecşor, Andreea Mitu, Raluca Olaru, Monica Niculescu şi Simona Halep (de la stînga la dreapta) au salutat milităreşte
Alina Tecşor, Andreea Mitu, Raluca Olaru, Monica Niculescu şi Simona Halep (de la stînga la dreapta) au salutat milităreşte

Articol de - Publicat joi, 04 februarie 2016 00:00

Jucătoarele române, alături de căpitanul nejucător Alina Tecşor-Cercel, au primit ieri tricouri personalizate de la Ministerul Apărării Naţionale. Sîmbătă şi duminică, ele vor întîlni Cehia, la Cluj, în primul tur al Grupei Mondiale I. Simona Halep a renunţat la operaţie.

Ciocnirea cu Cehia, cîştigătoarea Cupei Fed la patru din ultimele cinci ediţii, e tot mai aproape. Aflate de cîteva zile bune la Cluj, jucătoarele române s-au familiarizat cu suprafaţa şi cu Sala Polivalentă, cea care va găzdui în premieră o competiţie internaţională importantă de tenis.

Pentru că România revine în prima Grupă Mondială după o pauză consistentă, de 24 de ani, graţie succeselor în serie începute în februarie 2014 şi încununate cu izbînda contra Canadei, în aprilie trecut.

Ieri, ambele echipe au susţinut conferinţe de presă, conform regulamentului, oferind declaraţiile tradiţionale dinaintea unei întîlniri de anvergură. "Mereu mi-a plăcut să joc pentru țară și să joc cu echipa", a spus Simona Halep, numărul 3 mondial şi liderul echipei tricolore.

"Este un avantaj că am jucat cu Kvitova și Pliskova și că am cîștigat mereu contra lor. Totuși, în Fed Cup sînt meciuri diferite. Eu vreau mult să cîștig și de data această", a adăugat ea.

"Suprafața este mai lentă decît cea de la Australian Open. Este o suprafață care seamănă cu cea de la Budapesta, unde am cîștigat în Fed Cup mai multe meciuri în 2014", a spus şi Monica Niculescu, a 37-a jucătoare a lumii.

"Ne-am revenit după Australian Open. Ne bucurăm că am sîntem aici și ne pregătim foarte bine. Așteptăm zilele viitoare, ca să jucăm", au fost cuvintele Andreei Mitu, numărul 104 mondial, cea care a adus un punct important şi emoţionant contra Canadei, anul trecut.

"Eu sînt convinsă că va fi o atmosferă superbă la Cluj, cu mulți români în tribune", a spus Raluca Olaru, cea care va fi pregătită să intre în înfruntarea de dublu.

Fetele au avut şi o surpriză ieri: au primit tricouri militare personalizate, cu numele fiecăreia scris pe piept, şi berete verzi din partea Ministerului Apărării Naţionale. Un moment inedit pe care l-au onorat cu un salut pe măsură.

Fără operaţie

Iniţial, la revenirea din Australia, Simona Halep a anunţat că nu va participa la Cupa Fed şi că va suporta o intervenţie chirurgicală la sinusuri. Ulterior, şi-a schimbat decizia.

"În ultima perioadă am avut probleme medicale, iar medicul mi-a zis că trebuie să mă operez. Problema nu era gravă și de aceea am ales să amîn operația și să joc la Cluj. Sper să joc bine alături de fete și mă bucur că sînt aici. Nu ştiu cînd voi face operaţia, este necesară, m-ar ajuta foarte mult, dar momentan mă simt bine. Am făcut analizele şi mi-au ieşit bune. Voi juca la Dubai şi Doha şi cred că şi mai departe, dar deocamdată am în cap doar aceste turnee", a explicat ieri Simona.

"Antrenamentele au fost intense. Fetele s-au acomodat foarte bine și atmosfera este bună. Cehia este o echipă foarte valoroasă și noi sîntem pentru prima dată în Grupa Mondială. Va fi un meci greu pentru noi"
Alina Tecşor, căpitan nejucător România

"Este foarte frumos, ne simţim bine, este o sală frumoasă, nu ne plîngem, sperăm că va fi bine. Cred că este o întîlnire deschisă oricărui rezultat şi vom vedea la final care echipă a fost cea mai bună"
Petr Pala, capitan nejucător Cehia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează