SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Caz incredibil în tenis! E suspendată provizoriu pentru dopaj, dar poate participa la Australian Open

Dayana Yastremska (20 de ani, 29 WTA), suspendată provizoriu pentru dopaj la începutul anului, poate participa la Australian Open 2021. +29   FOTO
Dayana Yastremska (20 de ani, 29 WTA), suspendată provizoriu pentru dopaj la începutul anului, poate participa la Australian Open 2021.

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 ianuarie 2021 18:06 / Actualizat vineri, 15 ianuarie 2021 19:11

Dayana Yastremska (20 de ani, 29 WTA), suspendată provizoriu pentru dopaj la începutul anului, poate participa la Australian Open 2021.

  • România le are pe tabloul principal al primului turneu de Mare Șlem al anului, care debutează pe 8 februarie, pe Simona Halep, Patricia Țig, Irina Begu, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan. 

ITF a explicat: „Jucătoarea are încă dreptul să conteste suspendarea provizorie. În cazul în care o va face şi are câştig de cauză, atunci poate juca imediat". Altfel spus, Yastremska se bucură de prezumția de nevinovăție. Jucătoarea din Ucraina a ajuns deja la Melbourne pentru primul turneu de Grand Slam al anului.

Dayana Yastremska, suspendată provizoriu pentru dopaj

În urma unui test anti-doping efectuat pe 24 noiembrie 2020, în afara competițiilor, Agenția Națională Anti-Doping a stabilit că jucătoarea din Ucraina a folosit Mesterolon, un medicament cu androgeni și steroizi anabolizanți, utilizat pentru tratarea nivelului scăzut de testosteron. Medicamentul, unul controversat, mai este folosit și pentru a trata infertilitatea masculină.

Substanța e interzisă de regulamentele anti-doping în vigoare, astfel că Dayana Yastremska a fost suspendată provizoriu începând cu 7 ianuarie. Yastremska are dreptul de a juca, dar numai dacă se află în așteptarea unei decizii la apel.  Federația Internațională a comunicat săptămâna trecută că Yastremska încă nu a solicitat recursul.

21a fost cel mai bun loc ocupat de Yastremska în clasamentul WTA. În prezent, se află pe locul 29

2,1 milioane de dolaria încasat Yastremska din premii

GALERIE FOTO. Imagini cu Dayana Yastremska, una dintre cele mai sexy jucătoare din circuit

FOTO: Instagram @dayana_yastremskay
FOTO: Instagram @dayana_yastremskay
FOTO: Instagram @dayana_yastremskay
FOTO: Instagram @dayana_yastremskay
+25 FOTO

Citește mai multe știri despre Australian Open:

Povestea incredibilă a britanicei Francesca Jones: calificată la Australian Open, în ciuda faptului că are doar 4 degete la ambele mâini

Bernard Tomic a răbufnit după calificarea la Australian Open: „Mi-am riscat viața în Doha ca să joc la Melbourne”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
maddad
maddad  •  17 Ianuarie 2021, 17:50

Dupa ce a fost suspendata cea mai mare trișoare si cea mai lipsita de fair-play jucatoare din istoria omenirii, detestabila Maria Sharapova, agenții secreti ruși au spart serverele Agentiei Internaționale Antidoping si, sursprise!, surprise!, surorile Williams, *** erau pe o lista cu dopații exceptați de la suspendare. Luau si probabil ca iau in continuare niște medicamente interzise, cica pt astm, care au in componenta substante pe care alti jucatori nu au voie sa le ia. Stirea asta a trecut aproape neobservata pt ca, nu-i asa?, unii sunt smecheri iar altii sunt prosti, iar smecherii sunt aproape intotdeauna protejati.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gesepescu
gesepescu  •  17 Ianuarie 2021, 17:36

Nivelul scazut de testosteron in fumeie. Doamne :) Unde sunt feministele acelea sa ia partea aici si acum. Cum isi permit duduile sa mimeze barbatii. Daiana ai grija cu testosteronul acela ca o sa te urci pe prima intalnita si nu o sa te mai dai jos. De la prea multa soia e continutul scazut de testosteron si ridicat de fitoestrogen in matale. Al naibii de sport. Acum cand ma uit la performantele multor jucatori masculi te cred is saraci in testosteron si plini de estrogen. Tot de la produse din soia dracu.

1206754226007193
Glumetu Dan  •  16 Ianuarie 2021, 19:21

...Care e termenul de recurs sau care e durata suspendarii provizorii, *** anonima, autoare a articolului, nu e in stare sa ne spuna!...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează