SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Tata Nole » Campionul de la Australian Open s-a jucat cu puştii la un centru pentru copii defavorizaţi

Articol de - Publicat marti, 02 februarie 2016 00:00

Novak Djokovici, care are un băieţel de 1 an şi 3 luni, a şi donat o sumă de bani pentru Melbourne City Mission, la o zi după ce a cucerit al 6-lea său titlu la Antipozi

În ziua finalei de la Australian Open, un pici blond se apropie vertiginos de ecranul televizorului, bătînd din mînuţe şi strigînd "Mommy". Cînd în prim-plan apare Andy Murray, cel mic face stînga împrejur şi fuge, ieşind din cadru. E ceea ce se întîmplă în filmuleţul de 7 secunde pe care soţia lui Novak Djokovici, Jelena, l-a postat pe Twitter, la puţine momente după ce acesta cucerea al 6-lea său titlu la Australian Open. Iar puştiul e chiar Stefan, băieţelul în vîrstă de 1 an şi 3 luni al cuplului. Ei n-au fost în Australia, era prea departe, au rămas să vadă la televizor traseul neabătut al lui Nole pînă la un nou trofeu de Mare Şlem.

Donaţie generoasă

Ieri, sextuplul campion de la Antipozi a participat la tradiţionala deja şedinţă foto a învingătorului. Liderul mondial a pozat cu trofeul, avînd pe fundal zgîrie-norii din Melbourne. Apoi a mers la un stabiliment pentru copii defavorizaţi, Melbourne City Mission, situat în suburbia Braybrook. Acolo, sîrbul a petrecut timp cu picii, jucîndu-se şi chiar ieşind afară pentru a le oferi primele lecţii de tenis din viaţa lor. Prin intermediul fundaţiei care îi poartă numele, Djokovici a donat 20.000 de dolari australieni centrului, aceştia urmînd a fi folosiţi pentru programe specifice.

"Educaţia primită încă din primii ani le dă celor mici şansa de a răspunde foarte bine provocărilor şi de a deveni învingători în orice domeniu", spusese Djokovici într-o declaraţie. Este vorba despre copii defavorizaţi, care trăiesc în sărăcie, nu au unde locui, se lovesc de bariere sociale sau culturale, au probleme serioase de sănătate sau alte dezavantaje. Vizita lui Nole le-a adus, mai mult ca sigur, zîmbetul pe feţe.

11 titluride Mare Şlem a adunat Novak Djokovici o dată cu victoria de la Melbourne, egalîndu-I pe Rod Laver şi Björn Borg

3.400.000 $ australieniau primit învingătorii de la simplu, feminin, respectiv masculin, de la Australian Open 2016

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
wrestler
wrestler  •  02 Februarie 2016, 10:47

un adevarat campion!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează