SPORTURI  »  TENIS  »  HORIA TECĂU

Tecău îşi caută un nou partener pentru următorul sezon: "Am primit oferte după US Open"

Tecău pleacă azi spre St. Petersburg, pentru ultima felie de sezon 2013
Tecău pleacă azi spre St. Petersburg, pentru ultima felie de sezon 2013

Articol de - Publicat sambata, 14 septembrie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 13 septembrie 2013 20:18

Horia Tecău îşi caută un partener nou pentru anul viitor, dar mai speră să se califice la Turneul Campionilor de la Londra alături de Max Mirnîi.

Cele cîteva zile petrecute acasă au trecut repede. Azi e din nou în avion, în drum spre St. Petersburg, acolo unde începe partea finală a acestui sezon.

Urmează Bangkok, acolo unde va juca alături de alt partener pentru că Mirnîi are un angajament, Beijing, Shanghai - "sperăm să intrăm direct pe tablou, acum e mai greu" - , Moscova, Basel sau Valencia şi, în final, Paris-Bercy.

Şi, dacă vor aduna suficiente puncte, Turneul Campionilor. "Nu e mare diferenţa faţă de primii 8 din acest moment, am putea să reuşim", crede Tecău.

- Horia, un an diferit 2013 faţă de precedenţii. Eşti un pic dezamăgit?
- Aşa e, nu ne-a mers grozav. Dar sînt perioade şi perioade. Dacă am fi cîştigat 50 la sută din meciurile în care am condus, nu mai pun şi ce-am fi făcut în continuare, am fi fost lejer pe locul 6 sau 7 în lume acum. Poate însă vom recupera ceva acum, pe final. Sper ca Max să vină cu încredere, după ce a cîştigat titlul la US Open la dublu mixt.

- Încă nu e momentul concluziilor, dar crezi totuşi că a contat faptul că aţi jucat puţine turnee împreună?
- E posibil să fie unul dintre motive. Au fost şi perioade cînd nu ne-am pregătit împreună pentru că Max se menajează şi la antrenamente. E, probabil, o sumă a mai multor factori. Pe hîrtie totul arăta senzaţional, am avut partenerul şi antrenorul dorit, dar nu s-a legat cum am fi vrut. N-a fost vreo ceartă, vreun dezacord. Am tot încercat, pînă înainte de US Open. Mereu eram foarte aproape, însă nu ieşea, nu izbuteam să jucăm la capacitate maximă. Nu e vina cuiva anume. Pe termen scurt n-a funcţionat şi nu ne permitem luxul de a vedea dacă ar merge peste mai mult timp.

Caută pe cineva motivat

- De aceea îţi cauţi alt partener pentru 2013.
- Ca de obicei, discuţiile încep după US Open. Ştiam că sînt mai multe echipe care se despart, că vor fi mai mulţi jucători disponibili.

- Şi? Ai primit solicitări?
- Da, au început să curgă mesajele şi telefoanele. E suficient să înceapă unul şi imediat se află, se aude la altul, şi la altul.

- Ultimii doi parteneri au fost mai în vîrstă decît tine. Cauţi acum altceva?
- Da, pe cineva mai apropiat ca vîrstă, care să fie motivat şi să vrea să ducă programul întreg de turnee. Eu vreau să reiau lucrurile fundamentale, pe care le-am făcut în anii din urmă. Sper să găsesc colegul potrivit, deşi aici e întotdeauna un risc. N-ai cum să ştii dinainte dacă va merge sau nu.

30 e locul ocupat de Horia Tecău în clasamentul ATP la dublu, unde a fost cel mai bine situat pe 5

2 titluri şi 2 finale a disputat românul anul acesta, toate împreună cu Max Mirnîi. În total are 15 trofee

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează