SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Tecău nu va mai face pereche cu Lindstedt începînd din 2013!

Articol de GSP - Publicat luni, 17 septembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 septembrie 2012 16:21

Tenismanul Horia Tecău a declarat că începând din 2013 nu va mai face pereche cu suedezul Robert Lindstedt, alături de care a jucat trei finale consecutive la Wimbledon, urmând ca Turneul Campionilor să fie ultima competiţie la care vor participa împreună.

"Am auzit că deja au apărut ştiri că nu voi mai face cuplu cu Robert. Am preferat să nu vorbim până la Turneul Campionilor, pentru că mai avem câteva competiţii la care vom participa şi nu am vrut să anunţăm asta", a spus Tecău.

Întrebat dacă este adevărat că va forma o echipă cu bielorusul Max Mirnîi începând din 2013, Tecău a răspuns: "Nu pot confirma aceste informaţii".

Site-ul tennis.com a anunţat că bielorusul Max Mirnîi şi canadianul Daniel Nestor îşi vor încheia colaborarea la finalul acestui an, după două sezoane petrecute împreună, perioadă în care au câştigat de două ori titlul la Roland Garros şi au ajuns pe prima poziţie în clasamentul ATP.

"Max nu va juca întregul sezon la anul, el este puţin sceptic din cauza problemelor la umăr. E puţin greu pentru mine să stau până în ultima secundă şi să văd ce va face, astfel că m-am decis să schimb", a spus Nestor, care a câştigat 79 de turnee de dublu în carieră.
Nestor a mai dezvăluit că începând de anul viitor sârbul Nenad Zimonjici va juca împreună cu Robert Linstedt, în timp ce Mirnîi va evolua alături de Horia Tecău.

Horia Tecău (27 de ani) şi Robert Lindstedt (35 de ani) joacă împreună din martie 2010, perioadă în care cei doi au câştigat zece turnee, printre care şi cel de Masters Series de la Cincinnati. De asemenea, cei doi au mai disputat alte nouă finale. În total, Tecău are 13 turnee câştigate.

Sâmbătă, Horia Tecău a făcut pereche pentru prima oară în ultimii patru ani cu Florin Mergea, alături de care a câştigat turneul de dublu pentru juniori de la Wimbledon, în partida cu Finlanda, contând pentru menţinerea în Grupa I zona euro-africană.
Max Mirnîi (35 de ani) a câştigat în carieră 45 de turnee, dintre care şase de Grand Slam (de patru ori la Roland Garros şi de două ori la US Open).

Mediafax

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (9)
cezar.itoma
cezar.itoma  •  18 Septembrie 2012, 09:32
Postat de dobremir pe 17 Septembrie 2012, 18:25

cea mai buna alegere ar fi ca Tecau sa faca din nou pereche cu Mergea. Am vazut ca Mergea deja castiga din nou turnee (chiar daca sunt chelenge). Si sunt convins ca intr-un an in care ar juca impreuna vor fi printre cele mai bune perechi de dublu si ar fi si 100% pereche din Romania..

De la challenger la grand slem e ca de la pamant la pluto...Tecau nu are timp sa-l formeze pe mergea pentru turneele mari, el vrea trofee acum, nu peste 4-5 ani....imi pare rau ca se termina colaborarea cu Lindstedt..totusi, daca Max Marnii este are 35 si are probleme cu umarul, nu stiu cat de avantajos este pentru Tecau...

putregaiu
putregaiu  •  18 Septembrie 2012, 08:43
Postat de dexter71 pe 17 Septembrie 2012, 17:58

De ce naiba se separa?

gelozia

andyschleck
andyschleck  •  18 Septembrie 2012, 00:24
Postat de kily pe 17 Septembrie 2012, 23:01

cand pierzi doua finale la wimbledon, cea din vara in fata unor ilustrii anonimi, cred ca nu mai ai ce demonstra ca si pereche de dublu...

2 finale ? ia mai pune una la numar :))) au fost 3 finale consecutive pierdute.. prima impotriva lui Melzer/Pezchner , apoi fratii Bryan si anul asta impotriva lui Marray/Nielsen

Vezi toate comentariile (9)
Comentează