SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Tecău şi Lindstedt îşi fac calculele pentru calificarea la Turneul Campionilor » Pentru Masters

Articol de - Publicat marti, 31 august 2010 00:00

Cîştigarea trofeului de la New Haven combinată cu o evoluţie cît mai bună la US Open i-ar aduce mai aproape de obiectivul propus pentru acest sezon.


Aflat la cel mai bun sezon din carieră, Horia Tecău visează la o calificarea istorică la Masters-ul de la Londra, un turneu unde se întîlnesc primele opt dubluri ale lumii, programat la sfîrşitul acestui an.

Cele patru succese bifate în acest an, alături de suedezul Robert Lindstedt, Casablanca, s'Hertogenbosch şi Bastad şi New Haven, îi plasează pe cei doi într-o poziţie favorabilă. Speranţele se leagă însă de un parcurs bun la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, care a debutat ieri la New York. Succesul de la New Haven, de săptămîna trecută, le-a întărit celor doi ideea că pot da lovitura.

"Nu aveam aşteptări prea mari de la acest turneu. Ne-am propus să ne simţim bine pe teren şi să mergem la US Open cu mai multă încredere. Am tras tare la antrenamente, atît pe teren, cît şi în sala de forţă şi, pînă la urmă, am cîştigat meritat. Cel mai mult mă bucură faptul că avem atîtea victorii obţinute în fazele superioare ale turneelor, în semifinale şi finale. Sînt meciurile care fac diferenţa în clasament şi ne dau încredere în propriile forţe", a spus Tecău.

Debut cu americani
Punctele obţinute i-au adus constănţeanului un salt de trei locuri în clasamentul ATP de dublu, el urcînd pe poziţia a 21-a, cea mai bună a carierei. În plus, în ierarhia echipelor de dublu pe 2010, Tecău şi Lindstedt au săltat o poziţie, pînă pe locul 8. "Obiectivul nostru la New York este să trecem de primul tur. Fiecare meci pe care îl jucăm şi-l cîştigăm este un pas spre Turneul Campionilor de la Londra. O parte din locuri sînt deja rezervate pentru cîştigătorii de la concursurile de Mare Şlem din acest an, dar pentru celelalte lupta se va da pînă la ultimul turneu al anului. Sîntem conştienţi că avem forţa să a învingem orice dublu din lume şi să ajungem oriunde în fazele superioare, dar cel mai important este întotdeauna meciul care urmează. Aşa că sîntem concentraţi asupra întîlnirii din primul tur, de la US Open", a adăugat Tecău. Cei doi au fost desemnaţi favoriţi nr. 13, urmînd să dea piept, în primul tur, cu reprezentanţii gazdelor, Robby Ginepri şi Ryan Sweeting.

14 turnee au jucat  Robert Lindstedt şi Horia Tecău, cei doi începînd să evolueze împreună din luna martie

23 de victorii au adunat Lindstedt şi Tecău, faţă de 10 înfrîngeri în circuitul profesionist în 2010

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
fotbalvvv
fotbalvvv  •  31 August 2010, 05:40

Citeste Jurnalul de Fotbal pentru opinii sincere si necenzurate despre fotbal si despre sport in general; cronici din America, dar si din Liga 1, analize la rece, anchete despre cocalari :) Discutii despre sport la un alt nivel. Nu suntem un tabloid, nu promovam scandaluri intre presedinti analfabeti sau cancanuri cu bombe sexy rasuflate. Nu tinem de nici un trust, nu promovam interesele nimanui. Fotbal in stare pura. Cauta Jurnalul de Fotbal pe net, ca sa nu dam adrese pe aici.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează