SPORTURI  »  TENIS  »  BILLIE JEAN KING CUP

România - Italia la Billie Jean King Cup » Gabriela Ruse a adus primul punct pentru România: „Am simțit o presiune foarte mare, am fost un pic panicată”

Gabriela Ruse +39   FOTO
Gabriela Ruse

Articol de - Publicat sambata, 17 aprilie 2021 17:25 / Actualizat sambata, 17 aprilie 2021 17:26

Gabriela Ruse (23 de ani, 137 WTA) a adus primul punct pentru România în duelul cu Italia din barajul Grupei Mondiale de la Billie Jean King Cup. Românca a învins-o pe Jasmine Paolini (25 de ani, 104 WTA), scor 1-6, 6-3, 6-4. În acest moment, Italia are 2-1 la general.

„A fost presiune pentru că știam că dacă nu voi câștiga, România nu se va califica. În același timp, nu aveam ce pierde, am încercat să gestionez emoțiile, cu toate că în primul set nu prea am reușit. Apoi ușor-ușor, mi-am intrat în ritm, Moni (căpitanul-jucător Monica Niculescu) a intrat pe teren, m-a mai destins puțin, nu știu cum am reușit, nu-mi vine să cred și sincer, nu am jucat cel mai bun tenis al meu. Este foarte greu să intri pe teren, să joci pentru țara ta, mai ales la un astfel de scor.

Acum, imediat, simt crampe. Sunt foarte obosită, dar și fericită că am câștigat primul meu meci în Billie Jean King Cup, mereu mi-am dorit și tocmai de aceea când am condus și am servit la 5-2 am simțit o presiune foarte mare. Mai ales că știm ce s-a întâmplat ieri în meciul Mihaelei, am fost un pic panicată, dar am reușit să trec peste și să aduc punctul României.

Pe lângă faptul că serveam pentru meci – eu nu am mai jucat un meci de aproape cinci luni, este cred că al treilea meci după accidentarea la deget și s-a simțit că nu aveam meciuri în picioare, mai ales în momentele tensionate. Dar sunt o jucătoare care joacă mult cu inima, cu sufletul, și cumva am reușit să câștig. Nu am făcut ceva special, am încercat doar să nu mă mai gândesc atât de mult și să încerc pe cât posibil să mă relaxez acel unu la sută.

Am aflat că o să joc în dimineața aceasta, deși Moni ne-a pregătit pe toate de ieri, să ne așteptăm să jucăm. Toate eram cumva pregătite să intrăm pe teren, dar eu mi-am făcut treaba toată săptămâna și am așteptat cumva această desemnare.

Acest punct a fost vital. Îmi doresc ca Miki să poată să fie bine fizic pentru că ați văzut cât de târziu a terminat meciul ieri, cât de mult a jucat. Mi-a părut extrem de rău că a pierdut, știu ce înseamnă să pierzi de la mingi de meci, dar era pozitivă după meci, nu știu cum a reușit. La cum a jucat Miki ieri, eu cred că se poate”, a declarat Ruse la conferința de presă de după meci.

Totul despre duelurile de azi, de la Billie Jean King Cup, AICI!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează