SPORTURI  »  TENIS  »  SPANIA

Stupoare în Spania » 6 jucători de tenis au fost condamnați pentru meciuri trucate

sursă foto: Imago Images
sursă foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 11 mai 2022 11:14 / Actualizat miercuri, 11 mai 2022 11:49

6 jucători spanioli de tenis au fost condamnați, pentru participarea la o schemă majoră de trucare a meciurilor (până la 14 jucători implicați în total). Acestor jucători li s-a interzis să joace sau să participe la competiții de tenis pentru perioade cuprinse între 7 și 22 de ani, anunță as.com.

Inițial, acuzarea a cerut o pedeapsă cu închisoarea de opt ani pentru toți cei implicați. În cele din urmă, a fost de acord să rămână la doar doi ani de închisoare, după ce inculpații au recunoscut faptele. Cel mai cunoscut este Marc Fornell (40 de ani), fost număr 236 mondial.

Simona Halep, eliminată în turul 2 de la Roma » Collins s-a impus în două seturi
WTA ROMA
Simona Halep, eliminată în turul 2 de la Roma » Collins s-a impus în două seturi

Jucători spanioli de tenis, condamnați pentru trucarea meciurilor

Garda Civilă a destructurat rețeaua la sfârșitul anului 2018, în cadrul Operațiunii Bitures, când a desființat o organizație care viza trucarea meciurilor.

„Noi, sportivii modificam cursul normal al jocului, permițându-ne să pierdem meciuri, seturi, jocuri sau puncte, așa cum s-a convenit în mod ilicit, pentru a asigura rezultatul pariurilor”, a declarat Marc Fornell, potrivit sursei menționate.

Jucătorul spaniol cunoștea foarte bine sectorul pariurilor și le plasa prin intermediul altor utilizatori, pentru a evita să fie prins. El a estimat că, prin această metodă, 14 dintre cei implicați au realizat un profit ilicit total de peste 3,6 milioane de euro.

Citește și alte știri din tenis:

Sorana Cîrstea, eliminată de Jabeur după un set secund colosal! „Scurtele” din tie-break au făcut diferența la Roma

Novak Djokovic, calificare fără emoții în „optimi” la Roma » Sârbul nu i-a dat nicio șansă lui Karatsev

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close