SPORTURI  »  TENIS  »  PETIŢIE PENTRU SAMPRAS

Tenisul îl vrea înapoi

Articol de - Publicat duminica, 24 februarie 2008 00:00

Tenisul a început să devină monoton. Racheta se identifică din ce în ce mai mult cu numele unui singur jucător, Roger Federer. Aproape zilnic apar jucători noi, dar puţini sunt cei care ajung la nivelul principalilor rivali ai elveţianului, Novak Djokovici şi Rafael Nadal. Spectacolul a rămas, dar trecutul nu se uită.

Tom Perrotta, redactorul-şef al revistei Tennis Magazine, îl provoacă pe Pete Sampras să revină în turneele profesioniste de tenis, oferind cinci motive pentru care fostul campion ar trebui să se reîntoarcă.

"Ai grijă, Pete! După ce meciul cu Tommy Haas de la San Jose, ai cam început să rămîi fără scuze. După cum îşi aminteşte toată lumea, l-ai învins pe Roger Federer în noiembrie. Dacă poţi face ca fulgerul să lovească din nou cînd îl vei întîlni peste o lună la Madison Square Garden, te-ai mai întoarce oare la turneele pentru veterani? Iată mesajul meu. Ia-l în considerare. Mă pot gîndi la cinci motive pentru care ar trebui să fii pe centralul de la Wimbledon în Iunie."

1. Învaţă-i pe "copilaşi" vechiul servici-voleu. Cîndva, aşa se juca tenisul şi din motive întemeiete. Să urci la fileu este un mod eficient de a face puncte. De acolo poţi pune o presiune pe care adversarii tăi mult mai tineri, care preferă jocul de pe linia de fund, nu au întîlnit-o. Dacă poţi convinge un singur junior de top să evolueze în acest fel, o să merite, nu crezi?

2. Al cincisprezecelea turneu de Mare Şlem. Dacă vei apuca să joci din nou pe marile arene şi nu vei întîmpina dificultăţi în primele runde, este posibil să pleci cu un al optulea Wimbledon. "Fedex" are 12, dar cu Novak Djokovici şi Rafael Nadal gata să îl înfrunte an de an în cele patru finale de Grand Slam, ai putea să îţi menţii recordul. Indiferent ce ai spune, acest lucru ar fi binevenit.

3. Cîştigă pentru chelioşi. Tenisul masculin înseamnă păr. Euro-păr. Îi avem pe Federer care îşi aranjează bretonul şi pe Rafa care îşi aşează şuviţele după ureche. Djokovici? Nu prea poate să facă prea multe cu părul său, dar totuşi are păr. Dar ce se întîmplă cu milioanele de bărbaţi de peste 30 de ani care, la fel ca şi tine, nu mai îşi fac probleme cu părul care le-ar putea intra în ochi? Nu mai au cu cine să se identifice. Tu ai putea să le redai speranţa.

4. Dăi jos sacoul lui Federer. Acest ar fi cel mai potrivit sezon pentru întoarcere. Ar putea oare campionul en-titre de la Wimbledon îndrăzni să îşi afişeze ţinuta de "Eu sunt stăpînul ierbii" în faţa unui septuplu campion?

5. Dăruieşte-ne povestea anului. Nu trebuie să cîştigi neapărat. Şi da, există riscul ca unul precum Djokovici să te facă de rîs. Dar indiferent cît ai rămîne în turneu, fanii sportului din întreaga lume te vor urmări şi te vor susţine. Pînă la urmă, nu la asta ai visat atîţia ani?

sursă: ESPN

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
 •  25 Februarie 2008, 03:05

Nu mai vrem americani. Probabil ca daca va reveni, va castiga turnee (deh..jidanimea din USA isi spune cuvantul). Mi`ar fi sila..pentru ca n`ar fi corect.

 •  24 Februarie 2008, 23:23

mi-asa dori din tot sufletul sa-l mai vad pe Sampras jucand...tij minte ca a jucat cu Kafelnikov si a pierdut...am plans ... in opinia mea e unel din cei mai mari tenismeni din lume

 •  24 Februarie 2008, 22:48

SAMPRAS....cred ca va ramane pentru foarte multi dintre noi un jucator si un caracter gigantic. Atunci cand il vedeai jucand tenis aveai senzatia de arta, de frumos. Te facea sa visezi ca intr-o zi vei juca tenis adevarat....Langa el nu pot sta orice nume ale tenisului, chiar daca au x grand slem-uri castigate. Ei nu au ajuns sa te fascineze, sa te incante. De cand a disparut din tenis generatia sa, nu mai urmaresc decat intamplator meciuri. Nu-mi plac indivizii care joaca gen Michael Chung, parca ai juca la perete... Respectele mele Sampras!!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează