TENIS  ·  COVID-19

WTA face chetă pentru jucătorii și jucătoarele împovărate financiar de criza COVID-19. La ce sumă s-a ajuns

Miki Buzărnescu (dreapta, 120 WTA) poate beneficia de pe urma fondului creat // sursă foto: Guliver/gettyimages
Miki Buzărnescu (dreapta, 120 WTA) poate beneficia de pe urma fondului creat // sursă foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat marti, 05 mai 2020 22:54

WTA s-a alăturat celorlalte 6 organe de conducere ale tenisului în misiunea de a strânge fonduri pentru a susține jucătorii afectați de pandemia de COVID-19.

În total, cele 7 organizații au reușit să strângă peste 6 milioane de dolari, a anunțat WTA pe site-ul oficial. Banii vor fi folosiți pentru a ajuta jucătorii și jucătoarele de tenis afectați financiar de suspendarea tuturor competițiilor.

„Organele de conducere ale tenisului mondial s-au unit pentru a strânge peste 6 milioane de dolari în dorința de a crea un program de ajutor al jucătorilor, menit să îi sprijine pe aceia care sunt deosebit de afectați de impactul continuu al pandemiei de COVID-19”, se arată într-un comunicat emis la comun de cele 7 organizații.

„Pe lângă contribuțiile financiare pe care le-au făcut, ATP și WTA vor administra distribuirea fondurilor programului, care presupune împărțirea egală a contribuțiilor către tenisul masculin și cel feminin. Programul va avea în vederea aproximativ 800 de jucători din circuitele masculin și feminin, atât la dublu, cât și la simplu, care au nevoie de ajutor financiar. Eligibilitatea pentru programul de ajutorare a jucătorilor va ține cont de poziția acestora în clasament, precum și de câștigurile financiare anterioare, în conformitate cu criteriile agreate de toate părțile implicate”, a mai fost menționat.

În acest moment, toate competițiile de tenis sunt suspendate până cel puțin pe 13 iulie.

Novak Djokovic a susținut o astfel de idee

Luna trecută, sârbul Novak Djokovic (32 de ani, 1 ATP), şi-a expus propunerile de creare a unui fond de ajutorare economică pentru jucătorii aflați între locurile 250-700 în clasamentul mondial.

Inițiativa a fost sprijinită de Rafael Nadal și Roger Federer, ceilalți „grei” ai tenisului masculin. „Vrem să-i ajutăm pe jucători. Mulţi dintre ei au în vedere să renunţe la tenisul profesionist deoarece pur şi simplu nu pot supravieţui financiar”, afirma Djokovic. Acum, dorința sa pare să fi devenit realitate.

VIDEO. Părerea lui Florin Mergea despre finala de la Rio: „Relația mea cu Tecău a dăunat jocului, puteam câștiga”

Citește mai multe știri despre tenis:Motivul perchezițiilor făcute azi la mai multe locuințe ale Duduienilor. Întâlniri secrete desfășurate între șefi ai Poliției Române și interlopi periculoși. Ce ar căuta, de fapt, poliția
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:00 WTA Praga
Simona Halep - Barbora Krejcikova
Digi
Program TV complet

Liga 1