SPORTURI  »  TENIS  »  WTA SANKT PETERSBURG

„Ți-a spus cineva că numele tău înseamnă «alerg» în rusă?” » Irina Begu: „Da, știți cine? Tatăl lui Sasnovich!”

Irina Begu zâmbitoare la Sankt Petersburg
Irina Begu zâmbitoare la Sankt Petersburg

Articol de - Publicat vineri, 11 februarie 2022 20:40 / Actualizat vineri, 11 februarie 2022 21:09

Irina Begu, calificată în semifinalele turneului WTA500 de la Sankt Petersburg, a vorbit relaxată despre meciul din „sferturi”, adversară, suprafața preferată, dar și despre actualizarea profilului pe site-ul WTA

Începutul de an este unul solid pentru românca aflată pe locul 56 mondial. Sâmbătă, ea va disputa penultimul act în turneul din Rusia, a patra semifinală din carieră într-un turneu de categorie WTA500. Celelalte au fost la Moscova 2014 și 2017 și la Roma 2016. După ce a învins-o pe cehoaica Tereza Martincova, 42 WTA, cu 6-4, 6-2, a spus că „am jucat agresiv de la început, am fost foarte concentrată și calmă pe toată durata meciului, cred că toate aceste lucruri m-au ajutat plus faptul că am luat mingea devreme, dar am lovit și cu spin. Per total a fost un meci bun”.

În conferința de presă de după victorie, a admis, de asemenea, că și ea, și adversara au depus un efort considerabil pe parcursul a o oră și 24 de minute. „Cred că amândouă am alergat mult. A fost un meci intens, cu schimburi lungi de mingi”, a continuat Irina. ”Asta încerci să faci, să-ți testezi pe cât de mult posibil adversara încă de la început”.

Prima întrebare a fost însă una amuzantă: „Ți-a spus cineva că numele tău înseamnă «alerg» în rusă?”. Într-adevăr, „ia begu” înseamnă ”eu alerg”, prezentul la persoana întâi singular al verbului „begati”. „Adevărul e că da. Știți cine? Tatăl lui Sasnovich”, a răspuns românca, referindu-se la bielorusa Aliaksandra Sasnovich, cea care a învins-o în turul secund pe Jaqueline Cristian.

Irina Begu: „Nu era atât de important cu cine jucam”

„Ți-a spus cineva că numele tău înseamnă «alerg» în rusă?” » Irina Begu: „Da, știți cine? Tatăl lui Sasnovich!”
Irina Begu sărbătorind un punct frumos din „sferturi” Foto Imago Images

Despre adversara următoare, favorita principală a turneului Maria Sakkari, a punctat că „nu era atât de important cu cine jucam dintre ea și Mertens, este o semifinală într-un concurs mare, așa că mă simt relaxată și mă bucur de turneu”. Scorul întâlnirilor directe cu grecoaica este 1-1.

Din cele patru titluri WTA cucerite până acum, trei au fost pe hard și unul pe zgură, cel de la București 2017. ”Am crescut pe zgură, joc bine pe această suprafață”, a spus Begu. ”Dar în circuit sunt atât de multe turnee pe hard, așa că mi-am adaptat jocul și pentru acesta. Nu contează atât de mult acum pentru mine, le prefer pe amândouă în măsură egală”, a explicat ea, după întrebarea altui reporter.

„Ar trebui să-mi actualizez profilul, e de acum zece ani!”

În profilul de pe site-ul WTA al Irinei apare că turneul ei preferat este Marbella. ”Cred că fișa aceea a fost făcută cam acum zece ani”, a spus ea amuzată. ”Sunt multe turnee bune, nu pot alege unul singur, fiecare are ceva special. Și St. Petersburg este unul dintre favoritele mele. Cred însă că ar trebui să-mi actualizez un pic profilul, deși acel turneu de la Marbella a fost unul foarte bun pentru mine, atunci am atins prima mea finală, venind din calificări”. Era în 2011 și pierdea în fața Victoriei Azarenka în ultimul act, după ce trecuse de Svetlana Kuznețova în semifinale. În același an, juca și finala de la Budapesta.

Citește și:

VIDEO Un „greu” al tenisului mondial atacă noua generație: „Nu voi mai urmări nimic după retragere! Să plătesc bilet pentru servicii puternice și forehand în forță?”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează