SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

TIAFOE - DIMITROV // VIDEO+FOTO Frances Tiafoe a izbucnit în lacrimi pe teren după ce a prins meciul vieții cu Nadal: "Le-am zis părinților mei acum 10 ani că le voi schimba viața lor și pe a mea"

Frances Tiafoe Foto: Reuters +6   FOTO
Frances Tiafoe Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 20 ianuarie 2019 10:00

Frances Tiafoe (21 de ani, 39 ATP) a fost extrem de emoționat după victoria în fața lui Grigor Dimitrov (27 de ani, 21 ATP), 7-5 7-6 (8-6) 6-7 (1-7) 7-5. În sferturi va juca împotriva lui Rafael Nadal (32 de ani, 2 ATP).

"Înseamnă enorm pentru mine. Am muncit până n-am mai putut. Le-am zis părinților mei acum 10 ani că voi ajunge profesionist și le voi schimba viața lor și pe a mea. Iar acum sunt în sferturi la un turneu de Mare Șlem la 21 de ani. Nu-mi vine să cred! Eu și Grigor suntem prieteni, de când am intrat în circuit a fost mereu drăguț cu mine. Îi spusesem că-l bat data viitoare când vom juca. Mă bucur că am învins chiar de ziua mea. Aș fi fost nervos dacă aș fi pierdut de ziua mea.

Nadal mă va alerga pe tot terenul. Trebuie să mă duc să mă culc acum. Îl urmăresc de atâția ani. E ceva extraordinar pentru mine să joc cu el. Să fie pregătit!"

După meci, americanul s-a dezbrăcat de tricou și a dat frâu liber emoțiilor, sărbătorind calificarea ca pe o finală câștigată:

povestea lui frances tiafoe

Tiafoe este fiul unor imigranți din Sierra Leone. Când era mic, tatăl său a lucrat în construcții, la College Park Tennis Club, o academie din zona Washington DC. Cât timp acesta lucra, Frances juca tenis când nu folosea nimeni terenurile. Lovea mingea la perete, imitând tehnicile pe care le văzuse la copiii mai mari de la academie. "Îmi imaginam că joc cu Rafa sau Roger la US Open, că ei erau în fața mea", a povestit Tiafoe pentru theplayerstribune.com.

Frances Tiafoe Foto: Reuters +7 FOTO

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
duffyduck
duffyduck  •  20 Ianuarie 2019, 13:30

E emoționant momentul și n-am nimic cu băiatul, dar tenisul nu e un sport la care să celebrezi la bustul gol.

520143398153430
Pavel Radu  •  20 Ianuarie 2019, 11:37

Il "rupe " Natal!

steaua.libera
steaua.libera  •  20 Ianuarie 2019, 11:08

Sărăcia te face mai ambițios, e clar

Vezi toate comentariile (4)
Comentează