SPORTURI  »  TENIS  »  ROMA

Tiramisu de Roma » Irina Begu s-a calificat ieri în semifinale, 6-2, 7-6, cea mai bună performanţă de categorie Premier 5 din carieră

Articol de - Publicat sambata, 14 mai 2016 00:00

Ce pare uşor nu e întotdeauna aşa. Cu atât mai mult cu cât înaintezi pe tablou şi simţi pe umeri apăsarea fierbinte a premierei, a succesului.

Irina Begu a început relaxat turneul de la Roma, păstrând o bună parte din încrederea acumulată la Madrid, când ajunsese până în sferturile de finală. A traversat fără zgârieturi primul tur, apoi a reuşit o victorie-briliant în faţa Victoriei Azarenka. Din "optimi" au apărut însă ceva temeri: a finalizat cu emoţii meciul contra Dariei Kasatkina. Iar ieri a întâlnit-o pe mărunta şi ambiţioasa Misaki Doi pentru un loc în semifinale.

Greu de închis

Începutul i-a aparţinut româncei, care a pornit meciul deja în viteza a cincea. A avut răspuns la orice i-a propus adversara şi a închis conturile la 6-2, autoritar. Numeroasele ore de tenis oficial adunate în ultimele două săptămâni parcă au atârnat din ce în ce mai greu însă în actul secund, dar perseverenţa n-a lăsat-o pe Irina să cedeze. Dimpotrivă. A revenit de la 1-3, a egalat, a avut câteva şanse de break, dar a închis până la urmă în tie-break, 7-3. La final, emoţia s-a răsfirat pe aceeaşi umeri apăsaţi de oportunitate înaintea meciului, învelindu-i în fericire. O salută pe adversară, apoi duce mâinile la ochi, incredulă, în timp ce loja ei o aplaudă în picioare.

E prima semifinală de categorie Premier 5 din cariera Irinei. Una în care urmează s-o întâlnească pe învingătoarea din partida Serena Williams-Svetlana Kuzneţova, disputată aseară. Încă un pas făcut înainte pe drumul dorit, cel al pătrunderii în Top 20. După Madrid, Roma îi zâmbeşte româncei. Dulce ca o bucăţică de tiramisu.

Românce care au disputat semifinale Premier 5 şi Mandatory

  • Simona Halep Roma 2013, Doha 2014, Indian Wells 2014, Madrid 2014, Dubai 2015, Indian Wells 2015, Miami 2015, Roma 2015, Toronto 2015, Cincinnati 2015, Madrid 2016
  • Monica Niculescu Beijing 2011
  • Sorana Cârstea Toronto 2013
  • Irina Begu Roma 2016

Înapoi în Top 30

Performanţa de la Roma o aduce din nou pe Irina între primele 30 de jucătoare ale lumii. Poate fi cel mai jos pe 29, iar cel mai sus pe 23 sau 24, în funcţie de rezultatul ei, dar şi de al altor jucătoare aflate în apropiere în clasamentul WTA. Poziţia de vârf atinsă de Begu este 25, pe 12 octombrie 2015. z

Doi în careu

Florin Mergea şi Rohan Bopanna, favoriţi 6 pe tabloul de dublu de la Roma, s-au calificat ieri în semifinale, după ce i-au învins cu 6-3, 6-4 pe Philipp Kohlschreiber (Ger) şi Viktor Troicki (Ser), în 55 de minute. Perechea româno-indiană va întâlni pentru un loc în finală cuplul Vasek Pospisil (Can)-Jack Sock (SUA). Săptămâna trecută, la Madrid, Mergea şi Bopanna au disputat ultimul act, pierdut la Tecău şi Rojer.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close