SPORTURI  »  TENIS  »  ROMÂNIA-MAREA BRITANIE

To win or not to win » România caută menținerea în Grupa Mondială II. Halep va juca prima

Halep joacă acasă împotriva britanicei Watson pe care a mai învins-o de trei ori în carieră
Halep joacă acasă împotriva britanicei Watson pe care a mai învins-o de trei ori în carieră

Articol de , , - Publicat sambata, 22 aprilie 2017 00:00

Azi începe confruntarea pentru menținerea în Grupa Mondială II, iar Simona Halep va intra prima pe teren.

Ce bine că nu a fost ieri zi de meciuri în întâlnirea România- Marea Britanie! O vreme atât de nesuferită pe Litoral, în aprilie, nici localnicii nu-și amintesc de când n-a mai fost: ploaie rece și persistentă, vânt tăios, frig concentrat într-o temperatură maximă de 5 grade Celsius. A fost însă, de fapt, doar ziua tragerii la sorți a ordinii meciurilor, făcută la prânz la hotelul Iaki, acolo unde sunt și cazate cele două echipe.

Amintiri din adolescență

Întâi au fost invitate în sală britanicele, Konta decisă, Watson zâmbitoare, Rae timidă și Robson ușor melancolică, însoțite de căpitanul Anne Keothavong, urmate de românce, Halep, Begu, Niculescu și Cârstea, surâzătoare toate, șirul încheindu-se cu căpitanul tricolor, Ilie Năstase.

N-a fost nevoie decât de 1 minut pentru ca meciul de deschidere să fie stabilit: Simona Halep contra Heather Watson. Cele două au un istoric comun compus din 3 meciuri, toate câștigate de româncă, între care se află și unul pe zgură, la Roland Garros 2014. Britanica vede în asta un plus. "E un avantaj că am mai jucat cu Halep, știu cum joacă, știu la ce să mă aștept și am încredere", a spus ea.

Simona, la rândul ei, a mers pe fiorii reîntâlnirii cu un loc drag. "Nu am mai jucat la Mamaia de la 16 ani, de aceea mă bucur să revin aici. Va fi emoționant pentru mine, mai ales că se joacă la Tenis Club Idu, al cărui proprietar, domnul Idu, m-a ajutat mult în perioada adolescenței. Nu am mai avut până acum vreo întâlnire de asemenea anvergură la Mamaia, sper ca spectatorii să fie gălăgioși și să ne susțină", a spus ea, adăugând că îi convine să intre prima pe teren, preferă acest lucru în locul așteptării.

"Am armele necesare"

A doua înfruntare, Begu-Konta, va fi o premieră între cele două. "Mă bucur că va avea loc pe zgură, suprafața mea preferată. Am armele necesare ca s-o înving", a declarat Irina, încrezătoare.

Britanica, liderul echipei ei, a subliniat importanța duelului, păstrându-și optimismul pur. "Chiar dacă vremea e dificilă, condițiile sunt la fel pentru ambele echipe. M-am antrenat bine pe zgură acasă, unde nu ploua. Cred că o întâlnire de Cupa Fed ca start de sezon e perfectă", a punctat ea.

După ziua de azi, cu două meciuri de simplu, duminică se va decide învingătoarea. Mai repede sau nu, depinde. Și dacă vremea nu va tulbura cursul partidelor. Prognoza e ceva mai încurajatoare, cel puțin pentru sâmbătă, așa că totul e pregătit. Grupa Mondială II stă la orizont și, după cum spunea, nu în glumă, Ilie Năstase: "Ce sfat să le dau? Să le bată pe adversare!".

Autograf special

Simona Halep a scris ieri un mesaj pentru cititori pe pagina cu primul ei interviu publicat în paginile Gazetei, în urmă cu 6 ani, în 2011. Pe atunci, ea se afla în Top 100 și mai urma două sezoane până la ascensiunea care a adus-o în atenția întregii lumi.

"Vremea nu e ideală, dar așteptăm să se îmbunătățească la ora meciurilor. O victorie este perfect posibilă, avem jucătoare capabile"
Anne Keothavong, căpitan nejucător

"Sper să facem 3-0 și să nu mai avem emoții. Eu sunt dispusă să joc și dublu, și simplu, ce e nevoie. E greu, dar suntem pregătite"
Sorana Cîrstea

ROMÂNIA-MAREA BRITANIE (Digi, Dolce)

Azi, ora 12:00

Mâine, ora 11:00

  • Simona Halep-Johanna Konta
  • Irina Begu-Heather Watson
  • Sorana Cîrstea, Monica Niculescu-Joselyn Rae, Laura Robson

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
tihi
tihi  •  22 Aprilie 2017, 11:05

Rezultatul este previzibil : Romania -Anglia 1-2. Konta va face diferenta,fiind mai buna ca Halep!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează