SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Tomas Berdych, al 17-lea sportiv care abandonează sau renunţă la US Open

Articol de GSP - Publicat duminica, 04 septembrie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 04 septembrie 2011 11:59

Tenismanul ceh Tomas Berdych, cap de serie numărul 9, a devenit, sâmbătă, al 17 sportiv care abandonează sau care renunţă la US Open, ultimul Grand Slam al sezonului, el având probleme la un umăr în turul trei al competiţiei, informează AFP.


Berdych a abandonat în setul doi al meciului cu sârbul Janko Tipsarevici, cap de serie numărul 20, în momentul în care era condus cu 6-4, 5-0.

Finalistul turneului de la Wimbledon din 2010 a fost nevoit să abandoneze din cauza unei probleme la umărul drept şi în semifinalele de la Cincinnati, în urmă cu două săptămâni.

"Am probleme la umărul drept. Am simţit dureri pentru prima dată la Cincinnati, în sferturile de finală, în meciul cu Federer. Am avut noroc că am putut să termin meciul, dar a doua zi, în semifinale, am abandonat. Aici am simţit dureri la partida cu Fognini (n.r. - în turul 2) şi ieri (n.r. - vineri). Nu am putut să lovesc mingea la antrenament", a declarat Berdych.

Cehul în vârstă de 25 de ani nu este singurul sportiv important care a abandonat la US Open sau a renunţat la participare. Suedezul Robin Soderling (nr. 6), bolnav, şi americanca Venus Williams, slăbită de o maladie, au fost nevoiţi să renunţe la participare.

Sârbul Novak Djokovici şi spaniolul Rafael Nadal, primii doi clasaţi în ierarhia mondială, au beneficiat de abandonurile adversarilor lor. Djokovici a rămas 44 de minute în teren în primul tur, la meciul cu irlandezul Conor Niland, victimă a unei intoxicaţii alimentare. Nadal a jucat două seturi, în turul doi, împotriva lui Nicolas Mahut, care a suferit o contractură abdominală.

Bilanţul de 17 sportivi nu include şi absenţa anunţată înaintea turneului a jucătoarei belgiene Kim Clijsters, dublă deţinătoare a titlului, care are probleme la abdominali.

Sursă: Mediafax

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează