SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Topul fabulos publicat de WTA » Martina Navratilova e pe primul loc, Serena Williams pe 2! Cum stă Simona Halep

Simona Halep are o singură victorie în fața jucătoarelor de pe locul 1
Simona Halep are o singură victorie în fața jucătoarelor de pe locul 1

Articol de GSP - Publicat joi, 21 mai 2020 18:00

WTA a întocmit topul jucătoarelor cu cele mai multe victorii împotriva jucătoarelor aflate pe locul 1 WTA. Ierahia e condusă de Martina Navratilova, cu 18 triumfuri. 

Navratilova s-a impus de 13 ori împotriva lui Chris Evert, de 3 ori în duelurile cu Monica Seles și a trecut de două ori de Stefanie Graf. De fiecare dată, adversarele Martinei erau lidere mondiale.

A doua în acest top este Serena Williams, cu 17 victorii împotriva a 8 jucătoare diferite. Prima a venit în 1999, în semifinalele de la Miami, împotriva Martinei Hingis. Cea mai recentă, la Australian Open 2019, a fost în fața Simonei Halep. Lindsay Davenport și Venus Williams s-au impus de 15 ori în fața jucătoarelor de pe locul 1 mondial. Ierarhia e continuată de Steffi Graf, cu 11 victorii.

Topul celor mai multe victorii cu #1 mondial

1. Martina Navratilova18 
2. Serena Williams17 
3-4. Lindsay Davenport15 
Venus Williams15 
5. Steffi Graff11 
6. Gabriela Sabatini10 
7-8. Tracy Austin9 
Chris Evert9 

Simona Halep, o singură victorie

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a reușit să învingă o singură dată în duelurile cu liderul mondial. „Victimă” i-a fost Serena Williams, la Turneul Campioanelor din 2014. Românca se impunea atunci categoric, scor 6-0, 6-2.

VIDEO / Videoclip MAI pe piesa lui Smiley, cu Simona Halep, Nadia Comăneci sau Ianis Hagi

Citește și alte știri din tenis:

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează