SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA FED

Tot pe gheaţă » Meciul de Cupă Fed dintre Canada şi România se va disputa pe un patinoar din Montreal

Articol de - Publicat miercuri, 11 martie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 martie 2015 21:28

Întîlnirea de Cupa Fed dintre Canada şi România, 18-19 aprilie, se va juca la Montreal într-un patinoar inaugurat în 1962. În februarie, "tricolorele" au jucat cu Spania pe patinoarul din Galaţi.

Federaţia canadiană a anunţat ieri locul de desfăşurarea a întîlnirii de Fed Cup dintre România şi Canada. Confruntarea contînd pentru accederea în Grupa Modială se va desfăşura la Montreal, în arena Maurice Richard, un patinoar cu o capacitate de 4.750 de locuri pentru meciurile de hochei.

Arena a fost construită în 1962, dar a fost renovată în 1994. România a jucat precedenta întîlnire din Fed Cup, cu Spania, pe patinoarul din Galaţi, care a fost inaugurat în 1971.

Arena din Montreal a găzduit la Jocurile Olimpice de la Montreal întreceri de box şi de lupte şi se află în vecinătatea Stadionului Olimpic. În 2012 o porţiune mare din acoperişul arenei a căzut din cauza vîntului puternic.

"Avem şanse să ne întoarcem în Grupa Mondială şi ne bucurăm pentru că noi sîntem cei care vom alege suprafaţa şi vom beneficia de sprijinul publicului", a spus Sylvain Bruneau, căpitanul nejucător al Canadei. Nominalizările jucătoarelor se vor face la începutul lunii aprilie.

Pe parte cu Serena
Luni noapte, a avut loc tragerea la sorţi a tabloului de la Indian Wells, primul turneu Premier Mandatory al anului. Simona Halep, care anul trecut a ajuns pînă în semifinale, are liber în primul tur, apoi urmînd să o întîlnească pe învingătoarea din partida Silvia Soler Espinosa şi o jucătoare venită din calficări.

Românca e pe aceeaşi parte de tablou cu Serena Williams, care revine la acest turneu după o pauză de 14 ani. Asta înseamnă că Serena şi Simona se pot întîlni în semifinale. Aflată la Indian Wells încă de duminică, Simona a primit o veste tristă din partea familiei. Unul dintre verii săi s-a sinucis la doar 29 de ani.

Cealaltă româncă calificată direct pe tablou este Monica Niculescu, ea urmînd să se confrunte cu liderul mondial dacă trece de primul tur.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
axy1
axy1  •  12 Martie 2015, 06:29

Fara Genie si Aleksandra, Canada nu are nici o sansa. Celelalte component ale lotului lor sunt slabute rau. Fetele noastre nu vor pierde nici un set. Canada - România 0-5.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează