SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Totul la Cluj » Meciul dintre România și Spania din Cupa Davis se va juca tot în Ardeal

Sala Polivalentă din Cluj are o capacitate de 7.200 de locuri, iar suporterii o vor umple // FOTO Raed Krishan
Sala Polivalentă din Cluj are o capacitate de 7.200 de locuri, iar suporterii o vor umple // FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 08 martie 2016 00:00

Întâlnirea de Cupa Davis dintre România şi Spania, din iulie, va fi şi ea în Ardeal.

Tenisul se mută la Cluj, acolo unde Sala Polivalentă a găzduit deja, în februarie, disputa de Cupa Fed contra Cehiei, din "sferturile" Grupei Mondiale.

Organizarea a adunat aprecieri atât din partea jucătoarelor, cât şi din cea a forului internaţional, aşa că arena ardeleană devine destinaţia favorită pentru întâlnirile din cele două competiţii pe echipe, Cupa Davis şi Cupa Fed.

Ieri, Răzvan Itu, vicepreşedinte al FRT, a declarat pentru News.ro că România- Spania, contând pentru turul secund al Grupei I, Zona Europa-Africa, va fi, de asemenea, la Cluj.

"Pot confirma discuţiile cu primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. Primul pas a fost făcut, noi aveam acest gând chiar din perioada Fed Cup, era un plan B, pentru că ne aşteptam să învingem Slovenia. Acum urmează paşii regulamentari, mă refer la chestionarul care trebuie completat pentru federaţia internaţională, iar asta se întâmplă cu două luni înaintea meciurilor, adică undeva în luna mai. Am vorbit şi cu băieţii din echipă, au agreat ideea de a juca la Cluj", a spus Itu.

Confruntarea e programată între 15 şi 17 iulie. Suprafaţa aleasă va fi hard-ul, aceasta convenind mai mult jucătorilor români, care s-au impus weekend-ul trecut, la Arad, în faţa Sloveniei cu 4-1.

Întâi fetele

Înainte de acest eveniment, atenţia va fi centrată pe Cluj şi în luna aprilie, pe 16 şi 17, când fetele vor înfrunta Germania în barajul pentru menţinerea în Grupa Mondială. Atunci însă se va juca pe zgură, şi pentru că e o variantă preferată de românce, dar şi pentru că întâlnirea va avea loc chiar în debutul sezonului de turnee pe această suprafaţă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează