SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

Transylvania Open nu va fi uitat niciodată de Emma Răducanu! Borna istorică bifată la Cluj

Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA) a învins-o pe Polona Hercog (30 de ani, 123 WTA, scor 4-6, 7-5, 6-1, în primul tur de la Transylvania Open. Este prima victorie din carieră pe tabloul principal al unui turneu WTA standard. +49   FOTO
Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA) a învins-o pe Polona Hercog (30 de ani, 123 WTA, scor 4-6, 7-5, 6-1, în primul tur de la Transylvania Open. Este prima victorie din carieră pe tabloul principal al unui turneu WTA standard.

Articol de GSP - Publicat marti, 26 octombrie 2021 22:28 / Actualizat marti, 26 octombrie 2021 22:29

Emma Răducanu (18 ani, 23 WTA) a învins-o pe Polona Hercog (30 de ani, 123 WTA, scor 4-6, 7-5, 6-1, în primul tur de la Transylvania Open. Este prima victorie din carieră pe tabloul principal al unui turneu WTA standard. 

Emma Răducanu și-a făcut apariția în „tenisul mare” la Wimbledon 2021. A profitat de un wild-card și a ajuns până în faza optimilor de finală. Calitățile britanicei cu origini românești anunțau o carieră de succes, dar „explozia” a venit chiar mai devreme decât se așteptau specialiștii. Emma a triumfat la US Open și a devenit principala figură din tenisul feminin.

Transylvania Open, bornă importantă pentru Emma Răducanu

Răducanu a avut prestații entuziasmante la Grand Slam-uri, dar trăia un paradox incredibil. Până astăzi, nu câștigase niciun meci pe tabloul principal al unui turneu WTA standard. Cluj-Napoca va rămâne astfel un loc de referință în cariera britanicei. 

În anul 2021, Emma a mai avut prezențe pe tablourile de simplu de la San Jose, Nottingham și Indian Wells, dar a pierdut de fiecare dată primul meci.

Emma Răducanu, discurs în limba română la Transylvania Open

La finalul meciului cu Hercog, jucătoarea cu origini românești a fost intervievată de Alexandra Dulgheru. Deși vizitează rar România, campioana de la US Open s-a străduit să vorbească în limba română și chiar i-a ieșit. Britanica a provocat zâmbetele celor prezenți, iar în discursul său a vorbit despre lucrurile care au impresionat-o de când a ajuns la Cluj. 

„Astăzi a fost un meci dificil, adversara mea a jucat foarte tare, iar eu n-am jucat așa bine. Am câștigat, iar acum simt multă bucurie. 

E un turneu foarte bine organizat, îmi place România foarte mult. Mă simt ca acasă aici! Mâncarea mea preferată? Ciorba de perișoare, sarmalele, mămăliga, papanașii. Înseamnă mult pentru mine să joc în țara tatălui meu. Mulțumesc tuturor pentru încurajările primite astăzi și în toată această săptămână. 

Mi-e puțin rușine, dar dacă mai stau aici, voi fi mai bună la acest capitol (n.r - comunicarea în limba română)”, a spus Emma Răducanu.

Emma Răducanu (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Begu (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Bara (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Begu (foto: Raed Krishan/GSP)
Irina Begu (foto: Raed Krishan/GSP)
+45 FOTO

Citește și alte știri din tenis: 

Dezvăluirile jucătoarei române care s-a antrenat cu Emma Răducanu: „Nu ne-am menajat deloc. Are tot ce-i trebuie pentru o carieră de excepție”

Ce luptă! Emma Răducanu revine de la 0-1 la seturi și se califică în turul următor! Urmează duelul cu Ana Bogdan

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
347655969058390
Ion Popescu  •  27 Octombrie 2021, 09:18

Ofata minunata ! Succes in sport si la scoala !

1809664572403531
Nicolae Oaida  •  27 Octombrie 2021, 07:28

O adevărată sportivă care nu îi este rușine să de-a interviu în limba română.

722592111175990
Florin Ionescu  •  26 Octombrie 2021, 22:56

Bravo Ema, continua sa muncesti si vei culege roadele!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează