SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

Tristeţe elveţiană! Federer a fost eliminat de la Wimbledon

Articol de - Publicat miercuri, 29 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 02:57

Roger Federer a părăsit din nou turneul de la Wimbledon în "sferturi", la fel ca anul trecut, de data aceasta fiind învins de Tsonga

Roger Federer nu va mai fi la Wimbledon, atunci cînd se vor împlini zece ani de cînd l-a învins pe Pete Sampras pe iarba londoneză. Pe 2 iulie 2011, elveţianul va fi în casa din Elveţia mîngîindu-şi gemenele pe creştet. Pete Sampras avea 29 de ani, cînd un puşti îl elimina încă din optimi de finală.

Puştiul acela a crescut şi a ajuns şi el la 29 de ani şi la 6 trofee cîştigate la Wimbledon, cu unul mai puţin decît americanul. Şi numărătoare se opreşte aici, cel puţin pînă anul viitor, pentru că Roger Federer a părăsit ieri All England Club. El a fost învins în "sferturi" de Jo-Wilfried Tsonga cu 3-6, 6-7 (3), 6-4, 6-4, 6-4. Este pentru prima oară cînd fostul lider mondial pierde o partidă în care conduce cu 2-0 la un concurs de Mare Şlem.

După ce a ajuns în finală la Roland Garros, nimeni nu ar fi crezut că Roger, pe suprafaţa pe care a cîştigat primul trofeu de Grand Slam, va părăsi turneul încă din "sferturi", mai ales că Tsonga nu reuşise decît o dată să-l învingă.

Tocmai acea victorie însă i-a dat speranţe francezului de 26 de ani. În 2009, la Montreal, Tsonga s-a impus după ce a revenit de la 1-5 în decisiv. "E cel mai mare campion din tenis. Sînt atît de fericit că am cîştigat în faţa lui, mai ales pe iarbă", a spus Jo-Wilfried.

Tsonga ştie ce înseamnă magia unui turneu de Mare Şlem, în 2008 a jucat în finala de la Australian Open cu Novak Djokovici, cel pe care-l va întîlni vineri în semifinale. Sîrbul l-a învins ieri de Bernard Tomic cu 6-2, 3-6, 6-3, 7-5 şi poate deveni numărul unu mondial dacă va trece de francez.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
cristi_mold
cristi_mold  •  30 Iunie 2011, 10:57

Poate deveni numarul unu mondial, numai daca pierde si Nadal cu Murray.

lionel19
lionel19  •  30 Iunie 2011, 06:10

Bravo lui Tsonga! Roger nu a jucat rau, dar nu a fost destul...Pentru britanici as vrea sa se impuna Murray.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează