SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

TURNEUL CAMPIONILOR // GALERIE FOTO Novak Djokovic, nemilos! Debut în forță contra italianului Matteo Berrettini

Articol de - Publicat duminica, 10 noiembrie 2019 18:45

Sârbul Novak Djokovic (2 ATP, 32 de ani) a început cu o victorie contondentă la Turneul Campionilor de la Londra, 6-2, 6-1 cu debutantul italian Matteo Berrettini (8 ATP, 23 de ani), în doar 64 de minute. 

Poziția de lider mondial la finalul anului e în joc, iar sârbul a făcut primul pas spre asigurarea ei. Aflat în luptă pentru acest țel cu Rafael Nadal, care e programat să joace luni, în sesiunea de seară, Djokovic a tratat cu perfectă seriozitate întâlnirea cu italianul Berrettini. Atât de multă seriozitate încât nu i-a dat adversarului nicio șansă. 

A reușit break-ul în game-ul al șaselea, detașându-se la 4-2, iar de acolo nu a mai privit înapoi. În primul act, care a durat 28 de minute, Matteo a greșit de 12 ori cu forehandul, copleșit de emoțiile debutului și de dorința de a lăsa o impresie cât mai bună.  

Setul al doilea a înrăutățit lucrurile pentru primul italian care dispută Turneul Campionilor de la Corrado Barazzutti în 1978. 4-0 pentru sârb, care apoi a oferit un rar cadou, singurul break al lui Berrettini dintr-un meci încheiat, până la urmă, cu 6-2, 6-1. 

În acest moment, Novak e cu 440 de puncte în urma lui Rafa Nadal. El trebuie să atingă finala pentru a avea șansă să închidă sezonul în fruntea ierarhiei pentru a șasea oară în carieră. Performanță care ar egala recordul lui Pete Sampras, stabilit de manieră consecutivă, 1993-1998. Djokovici este în Grupa Bjorn Borg, alături de Berrettini și de Roger Federer și Dominic Thiem,  

Încep luni  

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, capi de serie 6 la Turneul Campionilor, joacă luni, de la ora 14:00, în primul meci al Grupei Max Mirnâi. Perechea româno-olandeză îi va întâlni pe germanii Kevin Krawietz și Andreas Mies, favoriți 3 și învingători anul acesta la Roland Garros. Celălalt duel al grupei îi opune de la ora 20:00 pe Juan Sebastian Cabal și Robert Farah, capii de serie 1, campioni la Wimbledon și US Open, lui Nicolas Mahut și Pierre-Hugues Herbert, favoriți 7 și învingători la Australian Open. Tecău și Rojer s-au calificat pentru a patra oară împreună la ATP Finals, acolo unde s-au impus în 2015. 

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1616362188580443
Dan Dumitrescu  •  10 Noiembrie 2019, 19:58

Lasati-o mai moale cu nr.1 ca pe Djokovic nu-l intereseaza. O suta de locuri unu mondial nu fac ca un trofeu de campion al lumii. Apropo, nr.1 mondial se premiaza cumva ?!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează