SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

TURNEUL CAMPIONILOR // Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, parteneriatul care rezistă: „Noi suntem foarte buni prieteni, în primul rând”

Articol de - Publicat duminica, 10 noiembrie 2019 11:11

Horia Tecău (34 de ani, 21 ATP) și Jean-Julien Rojer (38 de ani, 22 ATP) vor fi pentru a patra oară împreună la Londra, în cadrul Turneului Campionilor, acolo unde au triumfat în 2015.

La finalul anului 2013, cei doi s-au înțeles să joace de aceeași parte a fileului. Fiecare în parte decisese că e momentul une schimbări, lăsând în urmă un alt partener: „În primul rând, noi suntem foarte buni prieteni. Ne cunoaştem de multă vreme, de când am locuit şi eu, timp de trei ani, la Miami. El, fiind din zonă, din Antilele Olandeze, era aproape. Ne întâlneam atunci aproape săptămânal fiindcă jucam la toate turneele ITF şi challenger de pe acolo. Avem o relaţie specială, putem să vorbim despre orice", spunea Horia chiar atunci, în decembrie 2013, pentru Gazetă.

Era punctul de plecare a ceea ce ei își doreau să fie „un parteneriat pentru toată cariera, dacă se poate!". Până acum s-a putut. Mai mult decât atât, Horia și Juls sunt acum probabil cea mai stabilă pereche din circuitul masculin de dublu, după cea a fraților gemeni Bob și Mike Bryan.  

Legătură puternică 

Firea lui Juls l-a ajutat mult pe Tecău: „Energia lui pozitivă, optimismul lui și spiritul său de luptă m-au ajutat mult. Cred că este cheia parteneriatului nostru, felul în care ne completăm unul pe altul, felul în care abordăm meciurile, atitudinea noastră și felul în care știm să ne ajutăm unul pe altul", explica Horia după primul lor mare succes, titlul de la Wimbledon 2015.

„Avem o legătură puternică și simt că putem să trecem peste orice împreună. Nu trebuie să dea vina pe mine sau eu pe el. Și dacă ai asta, momentele grele sunt mai ușor de gestionat", a spus Juls. 

37 de trofeea câștigat Horia Tecău în carieră, în timp ce Juls a ajuns la borna 29

„Ne-am pus de acord să ne simțim bine la turneele importante. În trecut ne doream să jucăm bine peste tot. Nu poți să faci lucrul acesta. Nu poți să ai aceeași determinare, aceeași concentrare în fiecare săptămînă. Sunt unele turnee la care poți mai mult, la altele nu. Am avut o confirmare că deciziile pe care le-am luat au funcționat", spunea Horia înainte de ATP Finals din 2015. Acolo unde au triumfat, încheind cu panaș anul cel mai bun al lor.

Mai jucaseră la Londra și în 2014, de asemenea, s-au întors în 2017. Acum se vor afla la a patra participare împreună și a șasea pentru fiecare în parte. I-au ajutat cele două titluri cucerite sezonul acesta, Madrid și Basel, cele două finale disputate, Rotterdam și Washington, sferturile atinse la Roland Garros și Wimbledon, dar mai ales i-a ajutat faptul că au rămas împreună.

„Când ai un prieten pe teren alături de tine, mai ales în momentele grele, cum ar fi super-tie-break-uri, finale, știi că e cineva pe care te poți baza. Nu e acolo să te tragă în jos pe tine sau echipa. Întotdeauna primesc sprijin din partea lui.

El este atletic, talentat, mai talentat decît mine şi foarte competititv. E îndemânatic, are mâini mai bune, mereu inventează câte o lovitură. Eu sunt mai calm, calculat, ţin mai mult în mine" 
Horia Tecău 

20 de trofeeau cucerit împreună Horia Tecău și Jean-Julien Rojer din 2013 încoace, cele mai multe venind chiar în primul an, opt

2 turnee de Mare Șlemau în palmares împreună românul și olandezul, Wimbledon 2015 și US Open 2017

Debutează luni 

Perechea româno-olandeză face parte din Grupa Max Mirnâi, ceea ce i-a provocat o ușoară nostalgie lui Horia: „Este o mare onoare să joc în acestă grupă. «The Beast» a fost partenerul meu în 2013 și este unul dintre jucătorii pe care i-am admirat cel mai mult de-a lungul carierei mele. În același timp, această grupă nu putea prezenta o provocare mai mare, așa că să înceapă show-ul. O acceptăm!", a scris el pe contul său de Instagram.

Tecău și Rojer vor debuta luni, în primul meci al zilei, de la ora 14:00, contra germanilor Kevin Krawietz și Andreas Mies, campionii de la Roland Garros. 

În grupă se mai află columbienii Juan Sebastian Cabal și Robert Farah, numărul 1 mondial, învingători anul acesta la Wimbledon și US Open, și francezii Pierre-Hugues Herbert și Nicolas Mahut, cei care s-au impus la Australian Open. 

5-6este raportul dintre victorii și înfrângeri pentru Tecău și Rojer la Turneul Campionilor în cele trei participări împreună de până acum

VEZI ȘI:

TURNEUL CAMPIONILOR // Începe balul » Novak Djokovic și Matteo Berretini se întâlnesc în primul meci de la Londra 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează