SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL CAMPIONILOR

TURNEUL CAMPIONILOR. VIDEO + FOTO Nadal nu i-a dat nicio șansă lui Rublev. Thiem a învins campionul en-titre

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) l-a învins pe rusul Andrey Rublev (23 de ani, 8 ATP), scor 6-3, 6-4, în grupa „Londra 2020” de la Turneul Campionilor. +13   FOTO
Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) l-a învins pe rusul Andrey Rublev (23 de ani, 8 ATP), scor 6-3, 6-4, în grupa „Londra 2020” de la Turneul Campionilor.

Articol de GSP - Publicat luni, 16 noiembrie 2020 08:07

Rafael Nadal (34 de ani, 2 ATP) l-a învins pe rusul Andrey Rublev (23 de ani, 8 ATP), scor 6-3, 6-4, în grupa „Londra 2020” de la Turneul Campionilor.

Nadal s-a temut degeaba de Rublev. Spaniolul îl caracteriza drept cel mai periculos adversar, datorită celor 5 titluri ATP câștigate în 2020. Rafa nu i-a dat însă nicio șansă. A servit precis, forehand-ul i-a funcționat impecabil, urcările la fileu au fost de fiecare dată inspirate, scoțându-l pe Rublev din ritm. 

11 erori neforțatea comis Nadal astăzi. Rublev a greșit de 22 de ori

Rusul nu și-a creat nicio șansă de break. Lovitura de forehand din spatele terenului a lui Rublev, una dintre cele mai periculoase din circuit, nu a produs la fel de multe lovituri câștigătoare pe cât ne-a obișnuit, doar 18. În aceste condiții, Rafa a închis partida după doar o oră și 19 minute.

+9 FOTO

Rublev e fan Nadal

Chiar dacă o să cauți alți sportivi, atleți din alte zone, tot nu vei găsi așa ceva. Toată lumea are zile rele. În sporturile de echipă e mai puțin vizibil, acolo te salvează colegii. La noi, în tenis, dacă te deranjează ceva e foarte greu să depășești momentul. Nu poți juca de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic. Rafa a făcut asta dintotdeauna. Pentru mine e cel mai bun atlet, nu doar din tenis, e cel mai bun atlet din istoria sportului!”
- Andrey Rublev

Thiem a învins campionul en-titre

În primul meci de la actuala ediție, campionul en-titre Stefanos Tsitsipas (6 ATP) a fost învins de Dominic Thiem (3 ATP). scor 6-7(5), 6-4, 3-6. 

Primul set a fost unul fără break-uri, decis în tie-break. Tsitsipas a avut 4-1, dar a avut emoții în a închide. La 6-5 a ratat trimis slab un smash de lângă fileu, dându-i austriacului șansa de a trece în avantaj. Grecul a împins partida în decisiv după un act secund perfect, cu procentaj 100% pe serviciul al doilea. 

Dacă serviciul l-a „scos” în setul 2, tot el l-a „îngropat” în actul hotărâtor. Tsitsipas a pus în teren doar 48% dintre mingi. Thiem a fructificat unica șansă de meci avută. Campionatul de la US Open face astfel un pas important spre semifinale.

VIDEO. Rezumatul duelului Dominic Thiem - Stefanos Tsitsipas

Cum arată ediția din această an a Turneului Campionilor

Grupa Tokyo 1970:

  • Novak Djokovic (1 ATP)
  • Daniil Medvedev (4 ATP)
  • Alexander Zverev (6 ATP)
  • Diego Schwartzman (9 ATP)

Grupa Londra 2020:

  • Rafael Nadal (2 ATP)
  • Dominic Thiem (3 ATP)
  • Stefanos Tsitsipas (7 ATP)
  • Andrey Rublev (8 ATP)

5.700.000 de dolarieste fondul total de premiere de la Turneul Campionilor

Citește și alte știri din tenis: 

Simona Halep, uluită de fosta adversară din finală: „Am rămas superșocată! Eu aș fi reacționat cu totul altfel, e vorba de educație”

VIDEO Novak Djokovic a imitat gestul celebru al lui Cristiano Ronaldo, iar răspunsul portughezului a venit imediat » Ce schimb de replici au avut

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
valiomanid
valiomanid  •  16 Noiembrie 2020, 06:41
Postat de saramago pe 16 Noiembrie 2020, 01:04

Pe tenismanul rus il cheama Rubliov (ca pe faimosul pictor de icoane), nu Rublev.

Tot mapamondul e prost, doar tu dai pe dinafara de destept:)))Daca se pronunta Rubliov nu inseamna ca se si scrie asa !

saramago
saramago  •  16 Noiembrie 2020, 01:04

Pe tenismanul rus il cheama Rubliov (ca pe faimosul pictor de icoane), nu Rublev.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează