TENIS  ·  TURNEUL CAMPIONILOR

TURNEUL CAMPIONILOR // VIDEO + FOTO Roger Federer s-a întors cu furie! Prestație magică în fața lui Dominic Thiem » Toate calculele calificării în semifinale

FOTO: Reuters +6 FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 noiembrie 2018 08:47

Roger Federer (3 ATP) l-a învins pe austriacul Dominic Thiem (8 ATP), scor 6-2, 6-3, și păstrează șanse de calificare în semifinalele Turneului Campionilor de la Londra.

Elvețianul a trecut peste eșecul surprinzător din prima rundă, contra lui Kei Nishikori, și a făcut una dintre cele mai solide partide ale sezonului. Roger a redus categoric numărul greșelilor, de la 34 în duelul cu niponul la doar 7, a servit impecabil, cu un procentaj al punctelor câștigate pe primul serviciu de 86 la sută și a închis partida în doar 68 de minute. 

În celălalt meci al grupei, sud-africanul Kevin Anderson (6 ATP) l-a învins categoric pe Kei Nishikori (9 ATP), scor 6-0, 6-1.

Calculele calificării

Calculele grupei sunt extrem de complicate. În afara lui Thiem, ceilalți 3 au șanse reale de calificare. Anderson este în proporție de 99 la sută în semifinale. Cu un gameaveraj excelent, sud-africanul trebuie să evite o înfrângere umilitoare contra lui Federer.

  • Dacă Federer își câștigă partida în două seturi, merge mai departe alături de Anderson, cu o singură excepție. Dacă Nishikori trece tot în minimum de seturi de Thiem, calificare se va decide la numărul de game-uri câștigate.
  • Dacă Federer își câștigă partida în 3 seturi, merge mai departe doar dacă Thiem îl bate pe Nishikori.
  • Roger poate ajunge în semifinale și în cazul unei înfrângeri în 3 seturi, dacă Thiem câștigă 2-0 contra lui Nishikori.

Clasament

Jucător Seturi Puncte
1. Kevin Anderson 4-0 2
2. Kei Nishikori 2-2 1
3. Roger Federer 2-2 1
4. Dominic Thiem 0-4 0

Programul de astăzi 

  • Ora 16:00 Novak Djokovic (1 ATP) - Alexander Zverev (5 ATP)
  • Ora 22:00 Marin Cilic (7 ATP) - John Isner (10 ATP)Detalii despre fiica lui Putin, pe care a fost testat vaccinul anti-COVID. Ce s-a aflat despre Maria
Libertatea
Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
22:00 Champions League
Barcelona - Bayern Munchen
Digi 1, Look Plus, Telekom 1
Program TV complet

Liga 1